AKP kadroları ne hale geldi?

Ünlü yazar Orhan Uğurluoğlu, bugünkü köşe yazısında AK Parti döneminde özelleştirilen kamu kurum ve kuruluşları ile bankalara değindi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Kocaeli'deki şeker fabrikasına ziyaretine değinen Uğurluoğlu, "Bonibon reklamını sosyal medyadan yapmak neyin nesi? Varank'ın bahsettiği hangi şirket biliyor musunuz? Amerikan merkezli Mondelez International şirketi." dedi.

20 YILDA HEPSİ SATILDI

Yerli ve millî iddiası olan AK Partinin 20 yılda "yabancılaştırma" politikası ile bankalar, limanlar, borsa, cep telefonu şirketleri, tank-palet fabrikası, çay, sigara, alkollü ürünler, makarna, yoğurt, şekerleme fabrikalarının bugün yabancı sermaye elinde olduğunu belirten Yeniçağ yazarı Uğurluoğlu, şu örnekleri verdi:

"TELSİM: %100 "Millî ve Yerli" idi, %100 İngiliz şirketine satıldı ve Vodafone oldu. TÜPRAŞ: %100 "Millî ve Yerli" idi, İngiliz Shell ile Koç Holding ortaklığına satıldı. PETKİM: %100 "Millî ve Yerli" idi, Azerbaycan Socar şirketine satıldı. TEKEL: %100 "Millî ve Yerli" idi, 6 adet sigara fabrikası İngiliz British&American Tobacco'ya satıldı. DİGİTÜRK: %100 "Millî ve Yerli" idi, Katar şirketine satıldı. TURKCELL: %100 "Millî ve Yerli" idi, Rus ve Finlandiya şirketlerinin ortaklığı oldu.

Bankalarımızda ise durum tam bir facia: Garanti Bankası: İspanyol, Finansbank: Katar, Denizbank: Birleşik Arap Emirlikleri, Şekerbank: Kazak, TEB: Fransız, Alternatif Bank: Katar, ING Bank: Hollanda, HSBC: Hongkong, ICBC Bank: Çin, Odeabank: Lübnan, Burgan Bank: Kuveyt, MUFG Bank: Japonya, Turkland Bank: Lübnan, Bank Mellat: İran."

BONİBON İFTARIYLA REKLAM

Yabancı şirketler ve bankaların kârlarını Türkiye'de yatırıma dönüştürmediklerini belirten Uğurluoğlu, şu ifadeleri kullandı:

" Merkez Bankası 2021 kayıtlarına göre; Türkiye'den son bir yılda 3 milyar dolarlık doğrudan yatırım geliri veya kâr payı çıktı. Bu rakamı baz alırsak AKP'nin iktidar olduğu 20 yılda yabancılaştırma politikaları sonucunda yaklaşık 60 milyar doların Türkiye'de yatırıma değil yurt dışına uçup gittiğini görürüz.

Yerli ve millî AKP iktidarı ile destekçisi sözde milliyetçi MHP'ye kapak olsun.

Yabancı hayranlığı o kadar gelişti ki AKP'lilerde, Amerika'da eğitim de alan bakan Varank'ın Amerikan şirketinin "Bonibon" şekerlemesinin reklamını iftar açarak yapması, tam da anlattığım yabancı sermaye hayranlığının son örneği oldu."

AKP KADROLARININ NE HALE GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri'nin kumarhane kıralı oğlu Sina Azeri'ye değinen Uğurluoğlu, "Cumhurbaşkanlığının en üst makam ve mevkiinde bulunan Gülsüm Azeri'nin oğlunun "City Gaming" adlı şirketi olduğu ortaya çıktı.

Sina Azeri'nin, "Slot" adı verilen kumar makineleriyle donatılmış, İngiltere'de onlarca yerde şubesi bulunan dev bir kumar imparatorluğundan bahsediyorum. AKP'nin kadrolarının ne hale geldiği bu skandal ile bir kez daha ortaya çıktı." dedi.