Ankara kulislerinden verdiği çarpıcı haberlerle tanınan gazeteci  Ahmet Takan bugünkü köşesinde, '' Millet İttifakı adayının açıklanma vakti geldi mi?..'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Takan, Millet İttifakı'nın henüz Cumhurbaşakanı adayını açıklamamasındaki adayın yıpranmaması gerekçesine hak verdiğini belirtirken diğer yandan geçen süre içerisinde başka söylentilerin ortaya çıkabildiğini ve bu sebeple vasıflarını saydığı bir ismin adı konulmasa bile seçmende ''işte aday bu'' karşılığında yorumlanacak bir şekilde medyada gösterilmesi önerisini yaptı.

İşte Ahmet Takan'ın yazısının ilgili bölümü:

Millet İttifakı’nın “saray yıpratmasın” diye Cumhurbaşkanı adayını saklama gerekçesine ben de büyük ölçüde hak verenlerdenim. Ancak, görüyorum ki; bu gerekçe milletin nezdinde geçerliliğini yitiriyor. Şöyle hayal ediyorum:

Kısır çekişmeler bir yana bırakılsa… Tamam, ismini de bir süre saklamaya devam edin… Hoş sohbet,  aşırı olmayan ama alfa lider özellikleri de taşıyan, ekonomi başta olmak üzere ülkenin sorunlarını çok iyi bilen ve çözüm projeleri hazır olan, devleti çok iyi tanıyan, yolsuzluğun ve hırsızlığın kenarından bile asla geçmemiş olan, halkın anlayacağı dilden konuşan, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişte şüphe uyandırmayan, toplumda kaybolan adalet hissini yeniden kuvvetlendirecek bir ismi medyada yavaş yavaş görmeye başlasak… Siz söylemeseniz de, biz “Aha o isim herhalde bu” demeye başlasak fena mı olur?..

Atı alan Üsküdar’ı geçmeden önce!.. Ne dersiniz?..