Ünlü ekonomist Remzi Özdemir bugünkü köşe yazısında Abu Dabi Kalkınma Holdingi Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi’nin “Uzun vadeli düşünüldüğünde, TL'nin zayıf olması nedeniyle Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman olduğunu” sözlerine sert ifadelerle tepki gösterdi. Ağır ve onur kırıcı söz olduğunu söyleyen Özdemir, “Bir Türk olarak kahroldum” dedi.

TÜRKİYE ELDE KALMIŞ SON GÜMÜŞLERİ DE SATIYOR

Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, “Türkiye'nin üzerinde dolaşan akbabalar” başlıklı yazısında, “Hani eski kovboy filmlerinde olur ya, çölde yaralı halde olan bir insanın yakınında akbaba sabırla bekler onun tüm gücünü yitirmesini... Daha kolay parçalamak için… İşte Türkiye'nin etrafında bu akbabalar dolaşıyor. Türkiye ne yapıyor? Elde kalmış son gümüşleri de satışa çıkartıyor. Yani Varlık Fonu'ndaki şirketleri bu çirkin leş kargalarına satmak için çaba harcıyor.” diye yazdı.

AKP VE MHP’YE OY VERENLERİN HİÇ Mİ KANINA DOKUNMADI

“Bir ülkenin onuru ile bu kadar oynanamaz ve oynatılmaz!” diyen Remzi Özdemir, “Bir Türk olarak sizin kanınıza dokunmadı mı Allah aşkına! Beceriksiz ve liyakatsiz bir politika ile yüzyılın krizini yaşayan ülke bu iki şımarık ülkeye mi kaldı? Tamam siyasi irade çaresiz ve koltuk için bunu görmüyor ama bu iradeye destek verenler de mi görmüyor? AKP ve MHP'ye oy veren binlerce vatandaşımızın hiç mi kanına dokunmadı bu sözler? Bu konuda fazla bir şey yazmak istemiyorum çünkü gerçekten hem çok üzgün hem de çok sinirliyim..” ifadelerini kullandı.