Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü köşe yazısında DEVA lideri Babacan'ın çıkışı sonrasında muhalefetin “kim olsa seçilir” yanılgısına düşebileceği konusunda uyardı. Yetkin'e cevap kamuoyu araştırmacısı Özer Sencar'dan geldi. 

ERDOĞAN'A BAYRAM HEDİYESİNİ BAHÇELİ VERDİ

Bugünkü köşe yazısında DEVA Sözcüsü  İdris Şahin'in “Teşkilatlarımıza adeta bayram hediyesi oldu” sözlerini hatırlatan Murat Yetkin, "Erdoğan’a bayram hediyesini veren Babacan değil, aslında seçim yasası uzlaşmasıyla Bahçeli olmuştu. Aslına bakarsanız DEVA’nın kararının, görüş birliği bozulmazsa, seçimin sonucuna belirleyici etkide bulunacağı söylenemez. Bakarsınız Gelecek Partisinden de benzeri karar gelebilir. DEVA’nın kararının özellikle  CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğluna göstermesi gereken bir yönü daha var. " dedi.

MUHALEFET YANILGIYA MI DÜŞTÜ?

Muhalefetin, rehavete kapıldığını belirten Yetkin, "Muhalefet Erdoğan’ı seçimde alt etmek istiyorsa adayının gerçekten açık ara, bir iki puan değil daha fazla farkla seçilebilecek bir isim olması gerekiyor. Kılıçdaroğlu’nun etrafında “ekonomik ve siyasi yapı dökülürken Erdoğan nasıl olsa seçim kazanamaz, kimi göstersek seçilir” yanılgı ve rehaveti içinde bir ekip olduğu görünüyor. Altılı masadaki liderlerin Kılıçdaroğlu kendisini aday gösterirse Erdoğan ve AK Partinin Kılıçdaroğlu’nun Alevi inancından olması üzerine şiddetli bir karşı-kampanya başlatacağı endişesi duymasına yol açıyor. Kılıçdaroğlu bu durumun mutlaka farkında olsa gerek." uyarısında bulundu.

SENCAR ERDOĞAN MI RAKİBİ Mİ ANKETİNİ YENİDEN HATIRLATTI

Metropoll Araştırma Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, gazeteci Murat Yetkin'e sosyal medyadan yanıt verdi. MetroPOLL araştırma şirketinin Mart ayında yaptığı anketi yeniden hatırlatan Sencar, ⁦"@MuratYetkin2⁩ bey seçmenlerin 1/3’ü oylarını karşı oldukları adaya göre, yaklaşık bir o kadarı da adayın kimliğine göre karar vereceğini söylüyor." dedi.

Sencar'ın yeniden hatırlattığı anket sonucuna göre seçmenin yüzde 33'ü cumhurbaşkanlığı seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, yüzde 34'ü ise karşısına çıkacak her hangi bir rakibe oy vereceğini söylüyordu. Yüzde 28'lik kesim ise, rakibe bağlı olarak kararının değişeceğini belirtmişti.

İşte o anket sonucu: