Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Profesör Nükhet Hotar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üniversitenin tıp fakültesine tanzim satış manavı kurulduğunun paylaşımını yaptı.

Hükümet, artan gıda fiyatlarına karşı çok sayıda noktada belediyeler eliyle ucuza sebze-meyve satmaya başlamıştı. Üzerine kar payı konmadığı için ucuza satılan gıdalar nedeniyle devletin zarar ettiği öne sürülen bilgiler ortada vakia olarak dururken üniversitenin bu işe başlaması soru işaretlerine neden oldu.

Farklı şehirlerdeki meydanlarda açılan hükümet destekli tanzim satış noktalarının ardından üniversitelerde de satışa başlanması dikkat çekti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Hotar, Twitter’dan yaptığı paylaşımla üniversitenin tıp fakültesinde "manav" uygulamasına geçildiğini kendi hesabından paylaşması şaşkınlığa sebep oldu.

Üniversite rektörü Hotar’ın mesajı ise şöyle:

“İzmir’de örnek bir projeyi daha hayata geçiren üniversitemiz, mensuplarımızın uygun fiyatlarla meyve sebze satın alabileceği ‘DEÜ Manav’ standının ilkini Tıp Fakültemizdeki kantininde hizmete açtı. Hayırlı olsun.”