AK Parti içindeki muhalif kanada yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinin yazarı Ahmet Taşgetiren, son dönemde hükümete yönelik sert eleştirileri ile gündeme geliyor. Üç hafta önce, Milli Görüş’ün kanalı TV5’te Yıldıray Oğur’un sunduğu Medya Analiz programına katılan Ahmet Taşgetiren’in sözleri İslamcı camiada da tartışmalara neden olmuştu.  Erenköy Cemaati’nin mensubu olan Ahmet Taşgetiren programda, “12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat döneminde yazdım, kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim” ifadelerini kullanmıştı.

Odatv’nin haberine göre, bu sözler sonrasında Ahmet Taşgetiren’in Erenköy Cemaati’nin yayın organı olan Erkam Radyo’daki programına son verildi. Konuyla ilgili Odatv’nin telefonla ulaştığı Ahmet Taşgetiren, görevine son verilmesini yalanlamayarak, “Bu konuda konuşmak istemiyorum. Daha sonra kendim yazacağım” dedi.

 Ahmet Taşgetiren'in, Erenköy Cemaati’nin bir başka yayın organı olan Altınoluk Dergisi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden de alındığı iddia edildi. Taşgetiren'in yerine Lütfi Aslan'ın getirildiği öne sürülen bilgiler arasında.

Derginin internet sitesindeki künyesinde Taşgetiren'in adı şu şekilde yer alıyor: