Türkiye, koronayla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygularken, yabancı turistlerin bu kısıtlamadan muaf tutulması tartışılmaya devam ediyor. Yabancı turistler ise bu karardan oldukça memnun: "VIP gibi hissediyorsun..."

Türkiye, koronayla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygularken, yabancı turistlerin bu kısıtlamadan muaf tutulması tartışılmaya devam ediyor.

Amerikan The New York Times gazetesinden Ceylan Yeginsu ise bu durumu sayfasına taşıdı.

“İstanbul kapanıyor ama turist değilseniz” başlıklı haberde, geçen Pazar günü Topkapı Sarayı'nı ve Galata Kulesi'ni ziyaret eden yabancı turistlerin fotoğraflarına ve görüşlerine yer verildi.

"ÖZEL ERİŞİMİMİZ VAR"

Haberde, kısıtlamalardan yabancı vatandaşların muaf tutulduğu aktarılırken, turistlerin istedikleri yerleri görmekte, sokaklarda dolaşmakta, Boğaz'da feribotla gezmekte özgür olduğuna vurgu yapıldı. Başka hiçbir ülkenin kendi vatandaşını evde kalma kararı altındayken turistlerin özgürce gezmesine izin vermediği de not düşüldü.

Topkapı ve Dolmabahçe'nin hafta sonu turistlere açık kaldığına yer verilen haberde, Sultanahmet'teki bazı restoranların turistlere gizlice kapılarını açtığı ve yemek yeme imkanı sunduğu ifade edildi. Turistlerin güneşin tadını çıkardığı ve içkilerini yudumladıkları da ifade edildi.

32 yaşındaki turist Erin Lockhart, "Bugünlerde, sürekli değişen kısıtlamalardan dolayı seyahat ettiğiniz için neredeyse cezalandırılmayı bekliyorsunuz, ancak burada dünyanın en güzel ve büyüleyici şehirlerinden birine özel erişimimiz var" dedi.

32 yaşındaki müzisyen Erin Lockhart ise, karantinaya girmek zorunda kalmadan uçabilecekleri bir şehir olduğu için İstanbul'u tercih ettiklerini söyledi.

"KALABALIK OLMADAN GÖRMEK İNANILMAZ"

Madrid'den gelen 53 yaşındaki İspanyol turist Ana Nicolas ise, "Hayat bir yıl daha evde kalmak için çok kısa" derken, "Uzun süre kafese kilitlenmiş hayvanlar gibi hissettik ve kaçıp farklı enerji ve kültürle yeni bir yer görmek istedik" dedi.

48 yaşındaki Fransız Marc Heroux ise, “Kendinize ait bir şehre sahip olmak kesinlikle eşsiz bir deneyim” diye belirtirken, “Tüm sergileri kalabalık olmadan görmek inanılmaz. VIP gibi hissediyorsun ve bu çok güvende” dedi.

Moskova'dan 36 yaşındaki bir ziyaretçi olan Bagrta Kalachinov ise, "İlk başta burası biraz sıkıcıydı, çünkü barlar ve restoranlar kapalıydı, ama şimdi otelimize yakın, dışarıda kapalı görünmesine rağmen içeri girmemizi sağlayan bazı yerler bulduk" dedi.

26 yaşındaki bir öğrenci olan Mandy Miller da, "Bu kadar az insanın olduğu bir şehirde dolaşıp, güneş ışığında bir bira ve atıştırmalıkla oturmak harika" dedi.