Dünyada koronavirüs salgını devam ediyor.

Türkiye'de de salgınla ilgili birçok önlem aldı. Lokantalar, kafeler kapatıldı, okullar uzaktan eğitime geçti. Düğün ve cenaze törenlerinin yapılması yasaklandı.

Ancak, vatandaşların gündeminde Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen fotoğraflar var.

SAĞLIK BAKANI DA O CENAZEDE

Sosyal medya hesabından vatandaşları kalabalık ortamlardan uzak durmaları, sosyal mesafe kurallarına uymaları için sıklıkla uyararak koronavirüs pandemisini hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın babası Muhammed Emin Saraç'ın cenazesine katıldı. Bakan Koca’nın yüzlerce insanın katıldığı cenaze töreninde çekilen fotoğrafı sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Duygularımızı rahatça paylaşabileceğimiz günler için cenaze ve nikahlarda 30 kişiyi geçmiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

AKP KONGRELERİNDE SOSYAL MESAFE UNUTULDU

Karadeniz'deki AKP kongrelerinde gündeme gelen kalabalık manzaraların bir benzeri İzmir'de yaşandı. Bazı yolların tek şeride düşürülmesi nedeniyle, sabah saatlerinden itibaren birçok noktada trafiğin kilitlendiği İzmir'de, AKP İzmir Olağan Kongresi'nin yapılacağı Halkapınar Spor Salonu'nda ise yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Erken saatlerden itibaren salonun önünde toplanan AKP'liler, 3 ayrı polis noktasının bulunduğu turnikelerden geçip içeri girdi. Salonun dışında ve içinde üst düzey güvenlik önlemleri alınırken, pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulmaması dikkati çekti. Binlerce yurttaşın, kalabalık gruplar halinde turnikelerden geçtiği görüldü. Salonun içinde de sosyal mesafeye uyulmazken, partililer şarkılar eşliğinde coşup sloganlar attı.

İSTİKLAL CADDESİ DE KALABALIK

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesi ve güzel havayı fırsat bilenler, İstanbul’un en kalabalık noktalarından olan İstiklal Caddesi'ne akın etti. İstiklal Caddesi'nde oluşan yoğunlukta sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

Türkiye’de pandemi nedeniyle birçok önlem alınırken, esnaf can çekişirken vatandaşların gündeminde işte bu üç fotoğraf var.

Kaynak: Odatv