ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pence ve Pompeo ile basına kapalı yapılan yaklaşık 1 saat 40 dakika görüşme gerçekleştirdi.

Kabulün ardından heyetler arası görüşmeye geçilirken söz konusu görüşmede dikkat çeken bir detay yer aldı. Söz konusu görüşmeye dair basına yansıyan görüntülerde ABD Başbakan Yardımcısı Mike Pence'in, mevkidaşı olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana oturması dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ: PENCE ABD BAŞKANI MI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ile Türkiye arasında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başbakan Yardımcısı Mike Pence'in yan yana oturmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Pence, Amerikan başkanı mı? Niye öyle bir paye veriliyor ona? Devletlerarası ilişkilerde eşitlik vardır. Başkan yardımcısı, başkan yardımcısıyla oturur veya kabul ediyorsa, ki normalde kabul etmemesi lâzım; ama kabul ediyorsa onu yan tarafına oturtabilir. Masanın başında kendisi olur. Sen, masanın başına nasıl onu oturtursun? Yardımcıyı… Üstelik bu mektubu bile bile ve okuya okuya…”