Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, bugünkü köşesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği “Şeb-i Arus” törenini yazdı. Törende “Türkçe ezan” okunduğu iddiası, hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem hükümet yetkilileri hem de AKP’ye yakın medya tarafından sert bir şekilde eleştirilerek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hedef yapılmıştı.

Fakat Hakan Albayrak tören videosunu izlediğini köşesinde yazarak, okunanın ezan olmadığını ifade etti“‘İBB’nin Şeb-i Arus törenindeki Türkçe ezan skandalı’nı belgelediği ileri sürülen videoyu izleyince neye uğradığımı şaşırdım. Ben mi yanlış duyuyorum diye tekrar tekrar dinledim. Yok, Türkçe ezan değil bu” diye yazan Hakan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

“Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) sünneti olan, kalplerimize sürur veren teşrik tekbiri; hani kurban bayramlarında Mustafa Itrî Efendi’nin içe işleyen o güzelim bestesiyle okuduğumuz -bu şekilde okunuşuna ‘Segâh Tekbir’ dediğimiz- tekbir var ya, o işte:  

Allahu Ekber Allahu Ekber 

Lailahe İllallahu Allahu Ekber 

Allahu Ekber Velillahi’lhamd 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu etkinliğinde, Itrî’nin bestesini fenâ halde zorlayarak şöyle okumuşlar “Segâh Tekbir”i: 

Allah Büyüktür Allah Büyüktür 

O’ndan Başka İlah Yoktur, Allah Büyüktür  

Allah Büyüktür, Hamd Allah’adır 

O videoyu “Türkçe ezan” diye ilk kim sunduysa, herkesi bir güzel faka bastırdı. 

Eleştiren de savunan da yanlış şey üzerine konuşuyor. 

Videoyu izlemeden konuşanlar bir yana, izledikleri halde ‘Türkçe ezan’ diyenlere hayret ederim.  

Tamam, beste hemen tanınmayacak kadar zorlanmış, ilk duyuşta akla “Segâh Tekbir” gelmeyebilir; ama bunun Türkçe ezan olmadığı çabucak anlaşılmalı değil miydi? 

Ve biraz olsun dikkatle dinleyenlerin, geleneğe yabancı kimseler değillerse şayet, ‘Haaa, sözüm ona Segâh Tekbir bu’ demeleri gerekmez miydi? 

Gülsem mi ağlasam mı, bilemedim.”