2 yıl önce koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklanan eski AKP Milletvekili ve anayasa hukukçusu Burhan Kuzu'nun ölümüyle ilgili olarak İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, "Burhan Kuzu'nun hastanede yattığı odayı ve raporları sakladığımı söyledim. Burhan neden öldürüldü? ? Kuzu Ve neden öldüğü ortaya çıkıyor. Covid'den normal bir ölüm değil" dedi.

Uluslararası uyuşturucu baronu Zindaşti'nin Türkiye'de hapisten çıkmasına yardım ettiği iddia edilen Burhan Kuzu'nun ölümüyle ilgili bir başka iddia da İyi Partili Turhan Çömez'den geldi. Bir süre önce  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Benim iddiam Burhan Kuzu'nun eceliyle ölmediğidir. Büyük bir ayıp örtmek için öldürüldü" dedi.

Halk TV'de konuşan Çömez şunları söyledi:

"Doktor olarak vefat ettiği gece saat 9:00'da Burhan Kuzu ile görüşmüş birisiyle görüştüm. Daha önce de söyledim, tekrar söyleyeceğim. Burhan Kuzu'nun bulunduğu odayı tutayım dedim. Hastanedeydi ve raporlar.
Burhan Kuzu'nun neden öldürüldüğü veya neden öldüğü ortaya çıkıyor. Covid'den normal bir ölüm değil. Başka bir deyişle, saat 21.00'de konuşan bir adam sabahları kan kaybından ölmez. Çok fazla soru, çok fazla gizem  var. Entübe olmadı, boğazına tüp takılmadı. Ertesi gün saat 21:00'de konuşan bir adamın yoğun bakımda hayatını kaybettiği haberleri var. O kadar çok karanlık ve soru işareti var ki..."