Güney Kore yapımı Squid Game Netflix aracılığıyla dünyada milyonlarca eve giriyor. Özellikle şiddet içerikli bir çok sahnenin bulunduğu bu dizi çocukların ruh sağlığını hedef alıyor. Gazeteci Ahmet Hakan da bugünkü yazısının bir bölümünde ailelere Squid Game dizisi hakkında uyarıda bulundu.

Netflix tarafından 17 Eylül 2021 tarihinde dünya çapında yayınlanan Güney Kore dizisi Squid Game tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Çocuk oyunları oynatılarak insanların öldürüldüğü bir konusu olan Squid Game çocukların da ilgisini çekti. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bu dizinin çocukar için oldukça sakıncalı olduğunu anlatan bir yazı kaleme aldı.

ANNE BABALAR AMAN SQUİD GAME'E DİKKAT!

Ahmet Hakan dizinin içeriği hakkında ufak bir bilgi verirken “Anneler, babalar, bacılar. Aman dikkat” diye uyardı. Ahmet Hakan uyarısını “Bu dizi, gerçekten de çocukların maneviyatını bozacak nitelikte. Zaten dizi, “artı 18” kategorisinde. Çocukların taklidine yönelebilecekleri çok vahşi bir yarışma var dizide. İntihar var. Çocukların psikolojisini derinden etkileyecek yönler var.” Sözleriyle gerçekleştirdi.