TRT, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun MHP’yi hedef alan ve bugünkü siyasi konjonktürle uyumlu olmayan konuşmalarını “telif” gerekçesiyle sosyal medya platformlarından sildirecek.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TRT’nin bir süredir sosyal medya sağlayıcılarına başvurarak, AK Partili siyasetçilerin eski demeçlerini içeren videoların içeriğini telif hakkı gerekçesiyle engellemek amacıyla harekete geçtiğini duyurdu.

YENİ TÜRKİYE'DE MHP'YE YER YOK

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Özgür Özel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 12 Eylül 2010 referandumunun ardından Gülen’e yakın bir televizyon kanalına çıkarak, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu millete yüzde 10 seçim barajını düşürme borcu vardır. DEHAP’ın parlamentoya girebilmesi gerekiyor. Yeni Türkiye’de MHP’ye yer yok.” ifadelerini kullandığı videolarının engellendiğini söyledi.

TRT GEÇMİŞLERİNİ SİLMEYE ALET EDİLEMEZ

Özel, politikacıların siyasi kariyerlerindeki zikzakların görülmemesi için kendilerine adeta bir temiz kağıdı çıkarmaya çalışmalarının ve buna TRT’nin alet edilmesinin kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. Özel, “TRT eliyle ve telif hakkı bahanesiyle siyasetçilerin geçmişlerini silme çabası içinde oldukları açıktır” dedi.

Kaynak: Milli Gazete