Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzonspor’un şampiyonluğunu telefonla halka seslenerek kutlamaya çalıştı.. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun telefonundan vatandaşa seslenen Erdoğan’a taraftarlar “Rize kümeye” bağırarak tepki gösterdi.

Trabzonspor Süper Lig’in 35. Haftasında Antalyaspor ile kendi sahasında oynadığı maçta 2-2 beraber kalsa da şampiyon olmayı garantiledi. 38 yıllık şampiyonluk hasretine son veren Trabzonspor’u bir çok siyasi isim de kutladı. Aslen Rizeli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Trabzon Meydan Park’ta konuşma yapan Süleyman Soylu’nun telefonuna bağlanarak halka seslenmeye çalıştı.

ERDOĞAN’A RİZE KÜMEYE TEZAHÜRATI

Trabzonspor ile Rizespor arasındaki rekabet Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yansıtıldı. Rizeli Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutladığı esnada taraftarlar “Rize kümeye” tezahüratıyla Erdoğan’ın sesini bastırdı. O sırada kürsüde olanlar taraftarlara sessiz olmaları gerektiğini el işaretleriyle de anlatmaya çalışsa da taraftarlar tezahürata devam etti.

Daha önceki seçimlere bakıldığında Trabzon'da çok ciddi bir oy potansiyeline sahip olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taraftar tarın bu tepkisi dikkatlerden kaçmazken yaşananlar sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.