Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlular ile ilgili yaptığı açıklama büyük tepkilerin yaşanmasına neden oldu.

Katıldığı bir iftar programında Karabüklü vatandaşlara bir konuşma yapan AK Partili Göksu, Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonluları Yunanlara benzettiği yorumları yapıldı.

Trabzonlular Platformu adlı hesaptan paylaşılan videoya göre, Göksu, 31 Mart seçimlerinde İmamoğlu'nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini söyledi. Göksu daha sonra İmamoğlu'nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sordu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu, “Olay büyük, hesap büyük” diye ifade etti.

Göksu'nun bu konuşması Trabzonluları öfkelendirirken, Trabzonlular Platformu tarafından yapılan paylaşımda, 23 Haziran işaret edilerek, "Trabzonlular sandıkta cevabını verecektir" diye konuştu.

"BİRAZ UTAN"

Odatv'de yer alan habere göre, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, sosyal nedya hesabından yaptığı paylaşımda AKP'li Göksu’nun sözlerine tepki gösterdi.

CHP'li Bekaroğlu, Göksu için, "Biraz utan, Allah'tan kork" dedi.

İşte Mehmet Bekaroğlu'nun o paylaşımı şöyle:

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ: “SOYLU GÖREVDEN ALMALIDIR”

BirGün’ün haberine göre, İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan “Ş…, adi, alçak, yaratık… Bunlar iyice ipin ucunu kaçırdı. Oy verecek Trabzonlulara yazıklar olsun Sayın Süleyman Soylu bu gece Esenler Belediye Başkanını görevden almalıdır. Bu şehir bu hakareti kaldıramaz. Trabzonlulara Yunanlı diyen alçağı o görevden uzaklaştırmalıdır. Bir Trabzonlu bakan olarak bunu yapmalıdır,” diye konuştu.

GÖKSU’DAN YENİ AÇIKLAMA

Göksu, kullandığı ifadelerin büyük tepkiyle karşılanması üzerine ise yeni bir açıklama yayınlayarak konuşmasının yanlış anlaşıldığını belirtti ve şunları dile getirdi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde bir algı operasyonu yapılıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayıyla ilgili Yunan gazetenin atmış olduğu bir manşet ile ilgili yapmış olduğum konuşmada Trabzonlularla ilgili bir beyanım olduğu ifade ediliyor. Oysa benim konuşmamın hiçbir yerinde  hiçbir şekilde Trabzonlu kardeşlerimizi ifaden hiçbir beyanım bulunmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki, bu toprakların kardeşliği, bu ülkenin insanlarının kardeşliği, hepimiz aynı dağın yeli, aynı Allah’ın kulları olarak biz Trabzon’uz, Trabzon biziz. Trabzon bizim canımız, Trabzonlular bizim baştacımızdır. Bizim için her yer Trabzon’dur. Bunu herkes böyle bilsin.”

TEPKİ YAĞDI

Öte yandan, AKP'li Tevfik Göksu'nun sözlerine sosyal medyada tepki yağdı. Trabzonlular, Göksu'ya özür dilemesi çağrısında bulundu.

Ayrıca, Twitter'da "Trabzonlular" etiketi Türkiye gündemine girerek TT oldu...

İşte sosyal medyadaki o tepkilerin bir bölğmü şu şekilde: