Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6 Ocak tarihinde duyurulan sözleşmeli personel alım ilanına ilişkin mülakat sonuçları dün açıklandı. KPSS sonuçlarının baz alınmadığı alımlarda, mülakat sonuçları baz alınırken, mülakatının iyi geçtiğini ifade eden adaylardan gözle görülür sayıda elenenler oldu. Sonuçlar torpil iddialarının gündeme gelmesine neden oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6 Ocak tarihinde birçok alanda toplamda 4 bin 175 sözleşmeli personel alımı için duyuruya çıkmıştı. Alım ile ilgili 2 Mart-12 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılan mülakat sınavının sonuçları  Bakan Derya Yanık’ın açıklaması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlandı. Yayınlanan sonuçlar ise adayların mülakatta torpil iddialarının gölgesinde kaldı.

MÜLAKATLAR SONUÇLARI İLE DEĞİL TORPİL İDDİALARI İLE GÜNDEME GELİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen alımlarda KPSS puanları sadece sıralamada dikkate alınırken alımların gerçekleştirileceği puanların mülakat puanları oldu. Son yıllarda atamalarda açıklanan mülakat sonuçlarının önüne geçen torpil atamaları ise yine bu alımlarda da gündeme geldi.

SONUÇLAR PARÇA PARÇA YAYINLANDI

Gerçekleştirilecek personel alımlarında birden fazla bölüm mezunu olan ya da birden fazla pozisyonun yer aldığı personel alımında toplamda 4 bin 175 sözleşmeli personelin alınacağı belirtilmişti. Gerçekleştirilen mülakatların ardından ise sonuçlar, dün Bakan Derya Yanık’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamanın ardından parça parça açıklandı. Sonuçlar ile ilgili, adaylar ise sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi.

ELENENLER SONUÇLARA İTİRAZ EDECEK

Adaylar arasında KPSS’de 80 üzeri puan alan, girdikleri mülakatların da iyi geçtiğini ifade edenlerin arasında gözle görülür şekilde elenenlerin olması dikkat çekerken, birçok aday sosyal medya üzerinden aldıkları puanları paylaşarak açıklanan sonuçlar ile ilgili olarak tepki gösterdi. Alımda elenen adayların büyük bir bölümü sonuçlara itiraz edeceklerini belirtti.

Kaynak: Milli Gazete /   Mehmet Fahri Özkan