TOKİ tarafından Ankara’da yapılan Kuzeykent 474 Etap’ta oturan vatandaşlar dertli. Ocak ayında en geç 6 ay içerisinde teslim edileceği belirtilen evler ancak Ağustos ayının son günlerinde teslim edildi. Evler teslim edildi ancak sorunlar bitmedi. Evlerde ne su, ne elektrik ne de doğalgaz çalışıyor. Daireleri teslim alan vatandaşların evlerinde hâlâ tadilatlar devam ediyor.

Ankara’nın göbeğinde bitmeyen binalar vatandaşlara teslim edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan Ankara Kuzeykent 476 Etap evlerinin büyük bölümü hak sahiplerine verilmedi. Ocak ayında en geç 6 ay içerisinde teslim edileceği söylenen dairelerin bazıları hak sahiplerine ancak Ağustos ayının son günlerinde teslim edildi. 5 bin 82 konuttan oluşan binaların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi.  Ama hâlâ teslim edilmeyen binalar bulunuyor.

ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ YOK

Hak sahiplerinin, 28 Ocak 2019 tarihinde imzaladıkları sözleşmede binaların en geç 6 ay içerisinde teslim edileceği yazıyor. Fakat vatandaşa ev 29 Ağustos tarihinde teslim edildi. Bazı daireler hak sahiplerine teslim edildi ama birçok sorun beraberinde geldi. Evi teslim alan vatandaşların evlerinde ne elektrik, ne su ne de doğalgaz var. Evlerini geç teslim alan vatandaşlar, evlerinde hâlâ tadilat devam ettiği için tam olarak yerleşemedi. Daireler geç teslim edilirken binalarda hâlâ tadilat sürüyor.

ŞİKÂYETLER DİKKATE ALINMIYOR

Site yönetimine şikâyetlerini dile getirdiklerini belirten bina sakinleri, karşılarında muhatap bulamamaktan yakınıyor. Ev sahibi olmak için yıllarca emek harcayan vatandaşlar, bir de bu sıkıntılarla uğraşıyor. Apartmanlarda asansörler çalışmazken yüklenici firma suçu Mühendisler Odası’na atıyor. Henüz asansörlerin açılımının yapılmadığını dile getiriyor. Şikâyetlerini sürekli olarak apartman yönetimine ilettiklerini söyleyen bina sakinleri, bu şikâyetlerin dikkate alınmadığını ifade ediyor.