Haftalık olağan basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, YSK’ya mahalli seçimler için aday listelerini teslim ettiklerini belirterek, “1.389 belediyede seçimlere kendi adayları ile giren tek parti biziz. Bu, bize yönelik bazı iddialarda bulunanlara  tokat gibi bir cevap olmuştur” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

PROGRAMLARIMIZDA BÜYÜK HEYECAN VAR

Mahalli seçimler kapsamında gerçekleştirdikleri programlarda büyük bir heyecan olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Bizim bu heyecanımızı, şevkimizi bir de üstüne vatandaşların bize karşı teveccüh göstermelerini görenler karalama kampanyalarını daha da artırıyorlar” diye ifade etti.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

İktidar tarafından adaylarına yönelik baskılar yaşandığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “Hükümet eğer seçimlerde kendileri ile ilgili bir başarısızlık görüyorsa politikalarını değiştirme yoluna gider. Diğer partilerin üzerine gitmek için veya seçimi kazanmak için devlet imkânlarını kullanmaz. Eğer bu yola başvuruyorsa bu, hükümetin politikalarının iflas ettiğini gösterir ki, öyle de olmuştur. Bu seçim iktidara en büyük ihtar olacak” ifadelerini kullanması ilginç bir durum.

NASIL BÖYLE BİR REKTÖR OLUR?

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Koşar’ın tepki çeken sosyal medya paylaşımı ile ilgili de değerlendirme yapan Karamollaoğlu, “Bir rektörün olmayan bir şeyi varmış gibi paylaşması ahlaktan uzak bir davranıştır” ifadelerine yer verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısını parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Karamollaoğlu, basın toplantısının başında Muğla Milas’ta yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başladı. Karamollaoğlu, maden işkolunda bu tür kazaların sıkça yaşanmasına rağmen önlemlerin alınmamasını eleştirdi.

ADAY LİSTEMİZ İDDİALARA CEVABIMIZDIR

Yüksek Seçim Kurulu’na mahalli seçimler için aday listelerini teslim ettiklerini belirterek açıklamalarına devam eden Karamollaoğlu, “1.389 belediyede seçimlere kendi adayları ile giren tek parti biziz. Bu bize yönelik bazı iddialarda bulunanlara tokat gibi bir cevap olmuştur. Eğer hâlâ anlamıyorlarsa ya anlayışları kıt ya da bu iddialar üzerinden başka amaç yürütmeye çalışıyorlar. Siyasi partiler ittifak yapabilir. Ancak söylememize rağmen bizi bir ittifakın içinde göstermek planlı bir operasyondur” diye konuştu.

NASIL BÖYLE BİR REKTÖR OLUR?

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Koşar’ın tepki çeken sosyal medya paylaşımı ile ilgili de değerlendirme yapan Karamollaoğlu, “Bir rektörün olmayan bir şeyi varmış gibi paylaşması ahlaktan uzak bir davranıştır. Böyle bir rektör, böyle bir anlayış nasıl olur? Ama onlar istediğini yapsın, biz onların seviyesine düşmeyeceğiz. Onların bu yaptıkları bizi üzmez. Bizi üzen tek şey, ülkenin bu hale gelmesidir” ifadeleri ile iktidara yüklendi.

HEYECANIMIZ ARTTIĞI ORANDA  KARALAMALARI ARTIRIYORLAR

Mahalli seçimler kapsamında gerçekleştirdikleri programlarda büyük bir heyecan olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Bizim bu heyecanımızı, şevkimizi bir de üstüne vatandaşların bize karşı teveccüh göstermelerini görenler karalama kampanyalarını daha da artırıyorlar. Ancak bu kampanya bizim moralimizi hiç bozmuyor. Çünkü ülkenin bu gidişattan kurtulması gerektiğini ve iktidarın düştüğü bu çaresizlikten çıkamayacağını da biliyoruz. Bunu vatandaş da görüyor ve bize teveccüh gösteriyor” diye konuştu.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

İktidar tarafından adaylarına yönelik baskılar yaşandığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “AK Parti, eleştirdiği tek parti dönemi uygulamalarını uyguluyor. Hükümet eğer seçimlerde kendileri ile ilgili bir başarısızlık görüyorsa politikalarını değiştirme yoluna gider. Diğer partilerin üzerine gitmek için veya seçimi kazanmak için devlet imkânlarını kullanmaz. Eğer bu yola başvuruyorsa bu hükümetin politikalarının iflas ettiğini gösterir ki öyle de olmuştur. İktidardan uzaklaşacaklar diye korkuyorlar. Ama korkunun ecele faydası yok. Bu seçim iktidara en büyük ihtar olacak. Mahalli seçimler Saadet iktidarının ilk adımı olacak” demesi dikkat çekti.

ENDiŞELENiYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi’ni ‘particik’ olarak tanımlamasının da hatırlatılması üzerine Karamollaoğlu, “Dizleri titriyor. Düne kadar oruç tutuyordu Saadet Partisi’ni ağzına bile almak istemiyordu. Bugün sürekli konuşuyorsa herkes bilsin ki, Saadet Partimiz geliyor. Madem particik ise neden bu kadar endişeleniyor? Çünkü halkın bize olan teveccühü gün geçtikçe artıyor” ifadeleri ile olaya yaklaştı.

YANLIŞ YORUMLANMAMALI

İYİ Parti  Mersin büyükşehir belediye başkan adaylığı için Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusunun yetiştirilememesi, bazı senaryoların sorulması üzerine Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Bazen partiler böyle sorunlar yaşayabilir. Biz de geçmişte böyle sorunlar yaşadık. Bunun yanlış yorumlanmaması veya başka yerlere çekilmesi gerekmiyor.”

TEPKİLERİ ANLIYORUM AMA BUNLAR ÇIĞIRINDAN ÇIKMAMALI

Basın toplantısının sonunda gazetecilerden eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in partilerince Ordu’da büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilmesi ile ilgili gelen soruyu cevaplayan Karamollaoğlu, “Biz mahalli seçimler sürecinde iki prensip ortaya koyduk. Birincisi kazanmak, diğeri de etkin pişmanlık kuralı. Ordu’da yaptığımız çalışmalar sonucunda İdris Naim Şahin’in şansının yüksek olduğunu gördük. Bunun dışında İdris Naim Şahin, bir dönem içinde bulunduğu iktidar partisinin politikalarını artık tasvip etmediğini açıkça ilan etti. Bu durumda adaylık sürecini etkin pişmanlık kuralımız dâhilinde de değerlendirmeye aldık. Tepkileri anlıyorum ama bunlar çığırından çıkmamalı” açıklamasına yer verdi.