'Demir Yumruk' operasyonunda yakalanan örgüt lideri Hüseyin Eryılmaz'ın Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Demir-çelik sektöründe sahte faturalarla kamuyu zarara sokan örgüte yönelik 29 ilde yürütülen “Demir Yumruk” operasyonu kapsamında aralarında Hüseyin Eryılmaz’ın da olduğu 10 kişi yakalandı.

BAKAN MEHMET MUŞ İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Gerçekgündem'de yer alan habere göre,  AK Partikulislerinde yer alan iddiaya göre, Hüseyin Eryılmaz’ın tutuklanmasının ardından parti içinde tartışmalaraneden olan fotoğraflar da ortaya çıktı.

AK Partili vekillerin tartıştığı fotoğraflarda, “Demir Yumruk” operasyonunda örgüt liderlerinden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Eryılmaz’ın, Ankara’daki bir lokantada, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve AK Parti Milletvekili Fevzi Derbidek’in görüştüğü anlar yer alıyor.

Kaynaklar, fotoğraflar hakkında bazı AK Partililerin rahatsızlıklarını dile getirdiğini, partililerin fotoğrafları birbirine gönderdiğini belirtti

Demir-çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara karşı 29 ilde yürütülen “Demir Yumruk” operasyonu kapsamında aralarında Hüseyin Eryılmaz’ın da olduğu 10 kişi tutuklandı.

Emniyet uzun süren teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, suç örgütlerinin; “demir-çelik sektöründe fiyat istikrarını bozduğu, tekelleşmeye çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek üçüncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketlerle haksız kazanç sağladıkları” belirtildi.

LOKANTADA GÖRÜŞME YAPILMIŞ

Gerçek Gündem’den Sami Menteş’in haberine göre; AKP içindeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre; “Demir Yumruk” operasyonunda örgüt liderlerinden olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hüseyin Eryılmaz’ın, Ankara’daki bir lokantada, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve AKP Milletvekili Fevzi Derbidek’in görüştüğü anlar yer alıyor.

Gerçek Gündem'e konuşan kaynaklar , fotoğraflar hakkında bazı AKP’lilerin rahatsızlıklarını dile getirdiğini, partililerin fotoğrafları birbirine gönderdiğini belirtti.

BEKİR BOZDA İLE DE YAN YANA

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş kendisine ait resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında AKP’li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da zamanında Hüseyin Eryılmaz için cadde açılışında Eryılmaz ile yan yana çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

Barış Yarkadaş paylaşımında şunlar söyledi:

İlginç bir fotoğraf…
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AKP Milletvekili Fevzi Berdibek ve Demir Çelik operasyonunda dün tutuklanan ve çete lideri olmakla suçlanan Hüseyin Eryılmaz, acaba ne konuşuyordu? Yer, Tavacı Recep… Ankara… Sanırım önemli konular…

2- Bu fotoğraflar sabah 09.06’da elime geçti. Hüseyin Eryılmaz biraz kilo aldığı İçin eski fotoğraflarıyla karşılaştırma yaptım ve doğruladım. Bu buluşma İçin pandeminin son günlerinde Tavacı Recep açtırılıyor ve yemek yeniyor. Muş ve Berdibek sanırım bir açıklama yapacaktır.

3- Demir Çelik operasyonunda tutuklanan ve çete lideri olmakla suçlanan Hüseyin Eryılmaz, AKP çevrelerinde sevilen biri belli ki… Öyle olmasa; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, koca bir caddeye Hüseyin Eryılmaz ismini verdirtmezdi sanırım…

Kaynak: Milli Gazete