THY'nin patronu, arkadaşının sitesini uçurmuş: Ayda 200 bin TL iddiası

Geçtiğimiz yıl 5.6 milyar TL zarar açıklayan THY'de bir çok soru işaretlerini beraberinde getiren bir gider kalemi daha ortaya çıktı. Airport Haber isimli haber sitesi, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın üniversiteden arkadaşının sahibi olduğu belirtilen Giresun merkezli yerel haber sitesine “İçerik/pazarlama bedeli” adı altında yüklü miktarda ödeme yapıldığını yazdı. 

Airport Haber'de yer alan habere göre, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın hem üniversiteden hem de TFF'de birlikte çalıştığı arkadaşı Mustafa Temel Bozbağ'ın Giresun’da yayın yapan “Yeni Giresun” isimli bir haber sitesine aylık 200 bin TL, “içerik bedeli” adı altında ödeme yapıldığını iddia etti.

Airport Haber, “İçerik Pazarlama bedeli” adı altında yapılan ödemenin faturasına yer verdi.

Haberde, google aramalarında hiçbir hit trafiğine rastlanmayan, yerel haberler yapan, söz konusu internet haber portalının sahibinin ise Mustafa Temel Bozbağ olarak bilindiği belirtiliyor. Bozbağ, Giresunspor'un eski başkanı.

Haberdeki iddiaya göre, THY Spor Kulübü Başkanlığı da Mustafa Temel Bozbağ’a teslim edilirken bu görev karşılığında 40-50 bin TL aralığında bir maaş ödemesi yapılıyor.

Sahibi olduğu siteye “içerik bedeli” olarak yılda 2 milyon 400 bin TL ödeme yapıldığı öne sürülen Bozbağ'ın İlker Aycı'nın üniversiteden arkadaşı olduğu da iddialar arasında yer alıyor.