İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık, eşiyle birlikte Kazakistan'da bulunduğu sırada olayların patlak vermesi üzerine, çatışma ortamında 30 personelini mahsur bırakıp Türkiye’ye dönen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın dün istifa ettiği öne sürmüştü. 

İYİ Partili isimden yeni iddialar geldi. 

İlker Aycı’nın yerine Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Bolat'ın getirildiğini iddia eden Ali Kıdık, Aycı ile birlikte, THY İcra Kurulu Üyesi Muzaffer Akpınar ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın pilotu Mithat Görkem Aksoy'un istifa ettiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda THY Yönetim Kurulunun bugün olağanüstü bir şekilde toplandığını belirten Ali Kıdık'ın iddiaları şu şekilde:

  • "SON DAKİKA: THY Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı İlker Aycı istifa etti. Yerine Ahmet Bolat getirildi. İlker Aycı ile birlikte Muzaffer Akpınar ve Cumhurbaşkanının Pilotu Mithat Görkem Aksoy da istifa etti.
  • FLAŞ GELİŞME: THY de istifa eden Muzaffer Akpınar’ın yerine İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Pilotu Görkem Aksoy’un yerine de THY’den istifa ederek Katar’a giden Kaptan Fatih Kaçmaz getirildi. Az sonra çok önemli bir bilgi açıklayacağım
  • ŞOK GELİŞME. THY yönetiminde değişiklik oldu. Katar’dan getirilmek istenen Kaptan Pilot Fatih Kaçmaz’ın ismi açıklanmıştı. Ancak Kaçmaz’dan habersiz yapılan bu açıklama Fatih Kaçmaz tarafından reddedildi
  • THY’de İlker Aycı gidişi kutlanıyor. Şu anda Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Murat Şeker üçüncü kat terasta pasta kesip kutlama yapıyor.
  • SON DAKİKA : THY Genel Müdür Yardımcısı Baran Gülbaran yeni YK Başkanı Ahmet Bolat'a istifasını sundu. Gülbaran uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevinde bulunuyordu. Kazakistan tahliye operasyonunda uçağı kullanan kaptandı. Gülbaran; Emine Erdoğan'ın yakınıydı.