Türkiye’de rekor işsizlik yaşanırken AKP iktidarına yakın isimlerin birden fazla yönetim üyeliğinde bulunması ve astronomik rakamlarla aldıkları maaşlarla ilgili tartışmalarda her geçen gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor.

Bu kez Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra yeni bir üyelik daha aldı.

Yahya Üstün bu kez THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi oldu.

Üstün'ün eniştesi Mehmet Zahid Uzunlar da THY OPET'te Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Yahya Üstün’ün yeni üyeliğini  İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık sosyal medya hesabından duyurdu.

Ali Kıdık, Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ve Üstün'ün eniştesi Mehmet Zahid Uzunlar'ı da THY OPET'te Genel Müdür Yardımcısı yaptırdığını yazdı.

Kıdık paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün bilinen 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY UÇUŞ EĞİTİM VE HAVALİMANI İŞLETME AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün eniştesi Mehmet Zahid Uzunlar'ı da THY OPET'te Genel Müdür Yardımcısı yaptırdığı ortaya çıktı."