Bir biri ardınan gelen zamlara ve hayat pahalılığına vatandaş tepki gösterirken, Hükumete yakınlığı ile bilinen TGRT Haber'in sunucusu Ekrem Açıkel de canlı yayında ekonomi de yaşanan gidişatı eleştirdi.

Açıkel, İsviçre Credit Suisse'in "Küresel Servet Raporu" nu yayımladığı haber öncesi dikkat çeken yorumlarda bulundu. 

'Ekonomik kriz mi  var. Geçiniz. Sokak röportajlarında duyuyorsunuz. İşleri tıkırında herkesin. Gençler IPHONE kuyruğunda. Millet seyehat ediyor. Hani akaryakıt pahalıydı, alamıyordu millet. Yalan yalan algı operasyonu. Otellere gidin. Bodrum'a gidin, Fethiye'ye gidin. Yer yok. Kriz mıriz yok. Kriz yok kimse algı operasyonu yapmasın' Cümlelerine aşinayız değil mi? O amcalara şunu söylemek isterim. Kapitalizm böyle bir şey. Hele vahşi kapitalizm tam olarak da bu." sözleriyle başlayan anlatımında Açıkel şu ifadeler ile devam etti.

57 MİLYON İNSANIN GELİRİNDEN SÖZ EDİYORUM
İsviçrelilere göre Türkiye'de tam 40 milyon insan bin ile 10 bin dolarlık servete sahip. Bu 180- 185 bin liralarda. Yani bir yere konulmuş yok parası, ay sonuna kadar yetecek para.
17 milyon insan bu ülkede 10 bin ila 100 bin  dolar arası servete sahip. Çarptım sizin için 1 milyon 850 bin  Lira. Bugün büyük şehirlerimiz büyük bir evi ya alır ya alamaz. 57 milyon insanın gelirinden söz ediyorum.
1 milyon 355 bin kişi. 100 bin ile 1 milyon dolar arası servete sahip. 18 milyon 500 bin. Hah dayıcım senin söz ettiğin grup bundan sonra başladı. 5 bin 890 kişinin 10 milyon dolar serveti var. Dönmedim TL'ye emojiyi koydum oraya.
366 kişi  100 milyon dolarlık serveti var. Emoji.
136 kişinin 500 milyon dolarlık serveti var. Emoji.
34 kişinin milyar dolar ve üzerinde serveti var. Çift emoji.
"CÜMLENİN AĞIRLIĞINI HİSSEDİN"
Gelin en trajik en ağır cümleyi şurada söyleyeyim; cümlenin ağırlığını hisset. Türkiye'de yüzde 1 toplam servetin yüzde 40'ına sahip.  Bizden daha kötü savaşan  Rusya e teneke evlerde yaşayan Güney Afrika..
Kem küm gak guk konuşamadım. Yuttum cümlelerimi