Hain terör örgütü PKK’nın, 13 vatandaşımızı  Gara’da şehit etmesinin ardından tüm Türki-ye’nin ciğeri yandı. 10 Şubat’ta Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Pençe Kartal-2 Harekâtı kapsamında Irak kuzeyindeki Gara’ya operasyon düzenlendi. Operasyonda 48 terörist etkisi hâle getirilirken 2 terörist de sağ olarak ele geçirildi. Gara’da bulunan mağarada ise terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşıldı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan şehit haberlerinin ardından Türkiye’de siyasi tartışmalarla birlikte, bundan sonraki operasyonlar da konuşulmaya başlandı. Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, gazetemize konuştu.

Gelişmeleri Millî Gazete’ye değerlendiren Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, terör örgütü PKK’nın artık üst kadrolarına, sözde liderlerine ve sembol isimlerine operasyon yapılması gerektiğini söyledi. Terörle mücadelenin iç siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini de vurgulayan Atabay, “Terörle mücadeleyi iç siyaset malzemesi yapmamak lazım. Partiler üstü bir mücadele olması gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE ARTIK TERÖRDEN ARINDIRILMALI

Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, “Türkiye 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Bundan sonra kaç yıl daha mücadele edeceğiz? Bunun artık Türkiye’nin gündeminden çıkarılma zamanı geldi. Senelerdir şehitler verdik, gaziler verdik, operasyonlarımızın ekonomik boyutu var. Tür-kiye artık terörden arındırılmalıdır. Terör örgütünün büyük çoğunluğu Türkiye’den çekildi, Kuzey Irak ve Suriye’de bulunuyorlar. Bu bölgede eğitimler yapıyorlar, operasyon hazırlıklarında bulunuyorlar. Bu yüzden Türkiye artık Irak sahasında mücadele etmelidir. Türkiye bu bölgede baskı yapmalı ve bölgedekileri örgüt üyelerini etkisiz hale getirilmeli” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİNE OPERASYON YAPILMASI GEREKİR

Atabay, “Bugünkü örgüt yöneticilerine operasyon yapılması gerekir. Artık lider odaklı operasyonlara ihtiyaç var. Gara yöneticisi, Sincan yöneticisinden ziyade sembol isimlere, liderlere operasyon yapılması gerekiyor. Çünkü bu isimler ideolojik propaganda yapan ve etkili olan isimler. Tabii bu liderlere destek veren dış güçlerin de devre dışı bırakılması gerekiyor. Bu örgütte psikolojik travma yaşatır, örgütte kırılganlık meydana getirir” dedi. Seçim döneminde TRT’ye konuk olan Osman Öcalan ile alakalı sorumuzu yanıtlayan Atabay, “Osman Öcalan şu an örgüt dışında ama geçmişte örgütle alakalı yaptığı eylemleri var. Geçmişte işlediği suç-lardan dolayı onun da yargılanması lazım. Kuzey Irak’ta yaşıyor, örgütten ayrı diye bir şey yapılamaz durumu yok” dedi.

PARTİLER ÜSTÜ BİR MÜCADELE GEREKİYOR

Terörle mücadelenin iç siyaset malzemesi yapılmaması gerektiğini söyleyen Atabay, “Terör-le mücadeleyi iç siyaset malzemesi yapmamak lazım. Bu iktidar için de muhalefet için de geçerli. Partiler üstü bir mücadele olması gerekiyor. Terörle mücadeledeki fayda ve zarar hesapları siyaset hesabına çevrilirse sonuca gitmek zorlaşır, mücadelede pranga oluşturur. Bir diğer konu da, ‘buraya hiç operasyon yapılmamıştı, bu bölgeye ilk kez girildi’ tarzındaki konuşmalar... Bu yanlış. TSK’nın 40 senedir ayak basmadığı, girmediği yer yok. ‘Vadiye ilk defa giriliyor’ diyor. Hayır, on binlerce defa girilmiştir. Bunlar eski personeli üzecek şeylerdir” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete / Furkan Erten