Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, "İnsanımızın 393,8 milyar lira ihtiyaç kredisi borcu ve 149,6 yani 150 milyar lira bireysel kredi kartı borcu da bulunmaktadır." dedi.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Nisan ayında geçen yıl 527 milyar lira olan toplam tüketici kredisi yaklaşık bir yıl sonra bu Mart ayında 682 milyar lira olmuş bulunuyor. 150 milyar lira artmış. Neden? Geçimini sağlayamıyor, yüksek de olsa bankadan kredi alabilirsem şimdilik bu derdime çare bulurum, gerisine Allah kerim diyor. İnsanımızın buna ilave olarak kullandığı 393,8 milyar lira ihtiyaç kredisi borcu ve 149,6 yani 150 milyar lira bireysel kredi kartı borcu da bulunmaktadır. Hepsini bir araya getirirsek muhterem arkadaşlarım, 1 trilyon lirayı geçiyor. Bu garibanlar, iş yapmak için kredi çekenler değil, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yüksek faiz de olsa bankaya gitmek mecburiyetinde kalanlar." diye konuştu.

Temel Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"100 liralık vergimizin 16-17 lirası doğrudan doğruya faize gidiyor. 2006-2020 döneminde 5,58 trilyon lira vergi toplamışız bunun 905 milyar lirasını da faize ödemişiz. Bugünkü sistemin çarpıklığını, ne kadar bozuk bir sistem olduğunu anlatmak için bunları söyledim. Şair bunu güzel söylemiş. Sayın Erdoğan da bunu hapse girmesine vesile olan şiirde dile getirmişti. Allah'ın on pulunu bekleye dursun on kul. Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul."