CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, Türkiye'nin asıl gündeminin açlık, yoksulluk, sefalet, işsizlik, geçim sıkıntısı, faturalar, hacizler, icralar, krediler, borçlar ve aşıya ulaşama olduğunu belirtti. Ünsal, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın ekonomi yönetimine zarar verdiğini ardından da ortalarda görünmediğini dile getirerek “Sihirbaz gibi kendini kaybeden Damat, böyle kurtulamaz. Bütçeyi dibe vurduran, ekonomiyi batıran Damat, ortaya çıkarılmalı, sorgulanmalı hatta yargılanmalı” dedi

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, TBMM’de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“TÜRKİYE’NİN ASIL GÜNDEMİ YOKSULLUK, İŞSİZLİK”

Son günlerin tartışılan ‘sözde cumhurbaşkanı’ konusu için Ünsal, İktidarın yönetemediğini saklamak istediği için yapay gündemler yarattığını söyleyerek, “Türkiye'nin asıl gündemi; açlık, yoksulluk, sefalet, işsizlik, geçim sıkıntısı, faturalar, hacizler, icralar, krediler, borçlar ve aşıya ulaşamamaktır” dedi.

Ekonomide yaşananlara değinen Ünsal, “8 ayda 128 milyar para nereye gitti” sorusunu yöneltti ve “İşçiye, esnafa, köylüye, çiftçiye, emekliye, memura, öğrenciye gitmedi. Paralar yine ranta, talana, yandaşa akıtıldı. Halkı sömürenlerden hesabı biz soracağız” dedi.

“DAMAT SORGULANMALI HATTA YARGILANMALI”

Cumhurbaşkanı danışmanı Hidayet Türkoğlu ile ilgili iddialar hakkında da konuşan CHP’li Ünsal, “Açığı kapatmaya çalışan Saray, paraları kontrolsüz şekilde ülkeye sokun dedi. Ama yurtdışındaki parasını Türkiye'ye getirmeyen Türkoğlu'nun odası boşaltıldı. Unutmayın; Her AKP'li bir gün kullanılıp atılacak” dedi.

Ünsal, Hazine ve Maliye Bakanı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın ekonomi yönetimine zarar verdiğini ardından da ortalarda görünmediğini dile getirerek “Sihirbaz gibi kendini kaybeden Damat, böyle kurtulamaz. Bütçeyi dibe vurduran, ekonomiyi batıran Damat, ortaya çıkarılmalı, sorgulanmalı hatta yargılanmalı” dedi.

Daha önce de CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Merkez Bankası döviz rezervinin tarihinde ilk kez eksiye düşürüldüğünü belirterek, Merkez Bankası Başkanı, Kamu Bankaları yöneticileri ile eski Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın yargılanmasını talep etmişti.