Saadet Partisi'nin ülkemizi olumsuz etkileyen koronavirüs ile ilgili sosyal ve ekonomik önerileri hükümet tarafindan bir bir gerçekleştiriliyor. Bir haftada Saadet Partisi'nin belediyelere ek kaynak ve ücretli öğretmenlerin ücretlerinin ödenmesiyle ilgili verdiği öneriler hayata geçirildi.

Hükümetin Saadet Partisi'nin verdiği diğer önerileri uygulayıp uygulamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Saadet Partisi'nin önerileri arasında yer alan her vatandaşa 1000 TL'lik nakit yardım kamuoyunda çok konuşulmuştu.

Türkiye, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle mücadele ederken, virüsün en büyük etkisi de hiç kuşkusuz sosyal ve ekonomik hayata oldu. "Evinde Kal Türkiye" çağrılarına büyük oranda uyan ve evinde kalan vatandaşların sosyal ve ekonomik hayatları süreçten etkilenmeye devam ediyor.

Bu anlamda Saadet Partisi, geçtiğimiz hafta sosyal ve ekonomik alanda yapılması gerekenlere ilgili 9 maddelik bir öneri paketi açıklamıştı. Bir hafta zarfında koronavirüsle mücadelede sosyal ve ekonomik alanda Saadet Partisi'nin önerilerinden ikincisi hayata geçti.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin 9 maddelik tavsiyelerini açıklamıştı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayın ile vatandaşlara seslenmişti. "Koronavirüs ile Mücadele ve Ekonomik Tedbir Önerileri" konulu basın toplantısında konuşan Karamollaoğlu, Hükümete de virüsle mücadele alınması gereken ekonomik ve sosyal önlemleri sıralamıştı. Gerçekleşen yayında Karamollaoğlu'nun, hükümete verdiği 9 maddelik sosyal ve ekonomik tavsiyeler arasında belediyelere kaynak aktarımı ve ücretli öğretmenlerin ücretlerinin ödenmesi de vardı.

İlk tavsiye geçtiğimiz günlerde gerçekleşti

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun tavsiyesine uyan hükümet, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla, belediyelere koronavirüs salgını ile mücadelede kaynak sağladı. Belediyeler, il özel idareleri ve bunlara bağlı kuruluşların borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan 3 ay kesinti yapılmayacak.

Saadet Partisi'nin önerisiyle ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri bir nebze olsun giderildi

Saadet Partisi'nin koronavirüs ile ilgili sosyal ve ekonomik alanlarda yapılması gereken önerilerinden biri de bu süreçte mağdur olan ücretleri öğretmenlerle ilgiliydi. Saadet Parti'nin bu önerisi de geçtiğimiz gün Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı'nın yaptığı açıklamayla kabul edilmiş oldu.

İki bakan birden açıkladı

Koronavirüs nedeniyle okullarda eğitime ara verilmiş, 23 Mart Pazartesi günü itibari ile uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle ücretli öğretmenleri durumunu merak ediliyordu. Maliye Bakanı Berat Albayrak dün yaptığı açıklama da ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapacakalarını açıkladı. Öte uyandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, ücretli öğretmenlere ilişkin, ücretli öğretmenlere ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi.

Eğitimin yükünü ücretli öğretmen çekiyor

Eğitimin yükünü 85 bin ücretli öğretmen çekiyor. Türkiye’deki öğretmen açığını kapatmak için ücreti karşılığı okullarda ders veren ücretli öğretmenlerin mağduriyetleri koronavirüs salgını sebebiyle daha da artmıştı. Saadet Partisi'nin verdiği öneriyle bu mağduriyet de bir nebze olsun giderilmiş oldu.

Asgari ücretin altında çalışıyorlar

Ücretli bir öğretmen ayda 120 saat derse girse bile ki en fazla 2050 lira gibi bir ücret alıyor. Yani asgari ücretin altında bir rakama mecburen talim ettiriliyor. Sigortası da yarım yatıyor. Ücretli öğretmen tatillerde, bayramlarda okullar tatil edilince bu haklarından hepten mahrum bırakılıyor. Son olarak koronavirüs nedeniyle de böyle bir durum oluşmuştu.

Her vatandaşa 1000 TL nakit desteği

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Koronavirüs ile Mücadele ve Ekonomik Tedbir Önerileri" konulu basın toplantısında 9 maddeden oluşan önemli tavsiyelerde bulunmuştu. Genel Başkan Karamollaoğlu'nun açıkladığı 9 maddelik öneride her vatandaşa 1000 TL'lik nakit yardımı önerisi olmuştu. Karamollaoğlu açıklamasında, "Salgın nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlarımıza, gelir düzeylerine bakılmaksızın ivedi şekilde her T.C. kimlikli kişiye sağlık, kira ve beslenme harcamaları için 1000 TL nakdi destek sağlanmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak Milli Gazete /  Dursun Ali Bulut