Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı hesapların devreye girmesiyle vatandaşların döviz hesaplarını bozmak için birbiriyle yarıştığını savunsa da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verileri bunu yalanlamıştı.

VERİLER BAKAN NEBATİ'Yİ YALANLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 17-24 Aralık haftası itibariyle yurt içi yerleşiklerin yani şirketler ve vatandaşın toplam döviz mevduatı 238,9 milyar dolara ulaşarak yine rekor kırdı. Bu toplam mevduatın (TL+ altın+döviz) yaklaşık yüzde 65’i yapıyor. Gerçek kişiler yani vatandaşın mevduatıysa geçen hafta sadece 136 milyon dolar düşüşle 146 milyar 80 milyona indi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugünkü konuşmasında vatandaşların kur korumalı TL mevduatlara ilgisinin yüksek olduğunu yinelese de açıklanan 84 milyar liralık rakam (6,3 milyar dolar) gerçek kişilerin toplam döviz hesaplarının yüzde 5’inden bile daha az olması Bakan Nebati'nin söylediklerini yalanlar nitelikte

‘TUİK'TEN ZORLA EMEKLİ EDİLEN YETKİLİLER KONUŞABİLİR’

Halk Tv yazarı Barış  Soydan, ekonomi yönetiminden üst düzey bir yetkilinin, “Cumhurbaşkanı kızgın. Bu ürünü (dövize endeksli mevduat) çalıştırmak için daha fazla ne gerekiyorsa acilen yapalım” şeklinde bir ifade duyduğunu aktardı.

Halk Tv yazarı Barış Soydan ayrıca, ‘mobbingle Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TUİK) zorla emekli edilen yetkililerin muhalefetle temasta olduğunu’ bugünkü yazısında aktardı.

Halk Tv yazarı Barış Soydan şunları kaydetti:

 “Ankara’daki ekonomi çevrelerinde konuşulan ilginç bir bilgiyi daha aktarayım. Malum, enflasyonda şok bir yükseliş var; Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) dün tüketici enflasyonunun yüzde 36’yı geçtiğini duyurdu. Enflasyon yüzde 40’a dayandığını göre TÜİK artık gerçek veriyi açıklamaya başladı mı? Ankara’da gerçek enflasyonun yüzde 55’in de üzerinde olduğu, geçtiğimiz aylarda yapılan makyajların bu gerçeğin üzerini kapattığı konuşuluyor.
Yakında bu konuda ilginç bazı bilgilerle karşılaşabiliriz. Kurumdan mobbing’le emekli edilen bazı eski çalışanların muhalefetle temasta olduğu ve hukuki destekle dava açma ihtimallerinin bulunduğu belirtiliyor. Mobbing davaları geçtiğimiz yıllarda enflasyon verisinin arka planında neler yaşandığını aydınlatır mı? Bekleyelim, görelim.”