Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözleri tartışılıyor. Yazar Ahmet Taşgetiren, "Türkiye’de KHK faciası da var, yargı faciası da... Bakan Gül, bu faciayı ortadan kaldırabilmek için çare arıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözleri tartışılmaya devam ediyor. Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşe yazısında "Doğru olan Arınç’ın çığlığını uyarı gibi değerlendirip, insanların acılarına duyarsız kalmamak" ifadelerini kullanarak "Şu anda Türkiye’de KHK faciası da var, yargı faciası da var. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu faciayı ortadan kaldırabilmek için çare arıyor" dedi.

Fırtınalı bir ortamdan geçildiğini söyleyen Taşgetiren, “En küçük insan hakları hatırlatmasında damgalamalarla karşı karşıya kalma riski sizi karşılıyor. Bakan’ın ‘Maklubeye kaşık sallayanlar’feryadı, FETÖ pazarında at koşturanların sergiledikleri fitne ile alakalı. Hem de iktidarın iltisaklı alanlarında” ifadesini kullandı.

Ahmet Taşgetiren yazısını şöyle sürdürdü ve şunları ifade etti:

"Bu alanın bir pazara dönüştüğü aşikâr değil mi artık? Şamil Tayyar’ın ‘FETÖ borsası’ çığlığı Arınç’ın ‘KHK faciası’ndan daha düşük profilli bir yargı sancısını mı ifade ediyor ki, Şamil Tayyar kalkıp ‘Arınç için FETÖ’yü desteklemekten dava açılması’ çağrısında bulunabiliyor. Cumhurbaşkanı’nın avukatlarına ilişkin iddialar, şüyuu vukuundan beter ithamlar içermiyor mu, ki kimseden bir açıklama gelmiyor?
Ah şu iktidar çevresinde konuşlanan, hatta bir kısmı ‘muhafazakâr camia’ içinde görünen medya dili. Adalet konusunda en çok onlar duyarlı olması gerekirken, adalet en çok oralarda ıskalanıyor. Muktedir bir dil ve herkesi yargılama hakkı. İstediklerini ipe gönderiyor, istediklerini ipten alıyorlar. Bildik, ‘medyada yargısız infaz’ yaklaşımı. Dünün muktedirleri de yaptı bunu, bugünün muktedirleri de yapıyor"