Tarıma darbe vuran, çiftçiyi bitiren, gübre lobisine ses çıkaramayan atanmış Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, asli işini bırakıp şovmenliğe soyundu. Ayarlanmış programların dışında tarlaya gidemeyen, çiftçinin arasına giremeyen ve her an görevden alınması beklenen Pakdemirli’nin, koltuğunu korumak ve AKP içinde bile sıfırlanan itibarını kurtarmak için muhalefete saldırması manidar bulundu.

Çiftçiye, tarıma büyük darbe vuran Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, siyasi hayatını devam ettirmek için muhalefete saldırmayı seçti. AKP içinde bile hiçbir karşılığı kalmayan teşkilatların ve milletvekillerinin tepkisini çeken ve bir an önce görevden alınması istenen Pakdemirli’nin, suç bastırmak için siyasi şova sarılması dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki gün Denizli programı kapsamında AKP İl binasında teşkilatla bir araya geldi. Pakdemirli’nin burada yaptığı konuşmada, 6 genel başkanın geçtiğimiz günlerde güçlendirilmiş parlamenter sistemi taslağını görüşmek için Ahlatlıbel’de yaptığı zirveye yönelik siyasi şovu dikkat çekti.

ŞOVMEN PAKDEMİRLİ’YE EN ANLAMLI TEPKİ ÇİFTÇİDEN GELDİ!

Ahlatlıbel’deki zirveyle ilgili; “Bunlara ‘5 benzemez’ diyorduk, şimdi ‘6 benzemez’ oldular. Bir araya geldiler. Ben size şunu söylüyorum. 6’ınız da, 66’nız da topunuz da bir araya gelseniz, sizi sandığa gömeceğiz” ifadelerinde bulunan Pakdemirli’ye toplumun her kesiminden tepki yağdı. Atanmış ve siyaset üstü olması gereken bir ismin tarımdaki beceriksizliğinin üstünü örtmek için siyasi şova sarılması manidar bulunurken, Bakan  Pakdemirli’ye de en anlamlı tepki çiftçiden geldi.

“ÇİFTİYİ BENDEN KURTARAMAZSINIZ DEMEK İSTEMİŞ”

Milli Gazete'den  Sadettin İnan'ın haberine göre, Diyarbakır’da çiftçilik yapan ziraat mühendisi Faik Toy, Twitter hesabından Pakdemirli’ye tepki göstererek, “Sanırım sayın bakan, 6’nız değil topunuz bir araya gelseniz gübre, mazot, ilaç ve elektrik fiyatlarını indirtmem, çiftçiyi benden kurtaramazsınız demek istemiş” dedi.

Bakan Pakdemirli’nin çiftçi nezdindeki başarısızlığına dikkat çeken Toy, “Sandığı getirin Sayın Bakan, sandığı getirin de eserinizi görün bakalım kaç tane çiftçinin oyunu alabiliyorsunuz?” tepkisinde bulunarak, “Keşke Tarım Bakanının sadece çiftçinin kullandığı oylarla seçilebildiği bir sistem olsaydı” dedi.

BAKANLIK BELGELİ GIDA SAHTEKÂRI TAĞŞİŞLİ FİRMA ORTAĞINA SAHİP ÇIKMIŞTI

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük önem verdiği market projesinin başına gıda sahtekârlığında zirve yapmış bir firma ortağının atanmasına göz yuman ve bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisini bile yanıltarak, gıda sahtekarı “tağşişli” firma ortağını koruma altına alan Pakdemirli’nin AKP teşkilatlarında bile biten itibarını korumak için üzerine vazife olmayan konulara girmesi yaşanan çelişkiyi de gözler önüne seriyor.

TARIMI BATIRAN PAKDEMİRLİ’NİN BU İLK ŞOVU DEĞİL!

* Tarımı batıran, çiftçiyi bitiren Bakan olarak tarihe geçen Bakan Pakdemirli’nin, toprağı, çiftçiyi bırakıp siyasi şova sarılarak; “6’nız da, 66’nız da topunuz da bir araya gelseniz, sizi sandığa gömeceğiz” sözleri toplumun her kesiminden büyük tepki çekerken, atanmış Bakan Pakdemirli, 2019 yerel seçimleri sırasında da Amasya Taşova’da yaptığı bir konuşmada muhalefeti kastederek, “Bu adilere sandıkta derslerini verecek misiniz?” demişti.

GÜBRE LOBİSİNE SESİNİ ÇIKARAMADI!

Tarımda çiftçinin en önemli girdisini oluşturan gübre fiyatları, gübre lobisinin büyük vurgunundan dolayı son bir yıl içinde döviz kurlarındaki artışı bile katlayarak 5-6 kat artarken, çiftçi neredeyse gübreyi kullanamayacak duruma geldi. TÜİK dış ticaret verileri, gübrenin ucuz ithal edilip, çiftçiye fahiş fiyatla satıldığını belgelemesine rağmen gübre lobisine hiçbir şekilde ses çıkaramayan, çiftçinin ve tarımın bitirilmesine göz yuman Pakdemirli’nin muhalefet partileri üstünden prim yapmaya çalışması ise manidar bulundu.