Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Personel Genel Müdürlüğü aracılığıyla birimlere gönderdiği anket ile personelin birbirini “performans değerlendirmesine” tabi tutmasını istedi.

Personel Bilgi Yönetim Sistemi’nden her personele özel olarak gönderilen anketlerde, personel isimleri verilerek hakkında değerlendirme yapılması istendi. 26 Nisan’a kadar anketi doldurmayan personel hakkında “göreve itaatsizlikten” soruşturma başlatılabilecek.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre; kurum tarafından değerlendirilmesi istenen kişiler, ankette isim olarak da belirtildi. 13 soruluk ankette, “çalışma arkadaşlarıyla bilgi, kaynak, deneyimlerini paylaşır”, “çalışma arkadaşlarıyla dayanışma ve işbirliği içinde çalışır”, “Göreve gereği temas halinde bulunduğu kurum içindeki kişilerle olumlu, nesnel, önyargısız ilişkiler kurar”, “Kişisel bakım ve görünümüne dikkat eder”, “Kurumsal vizyon ve misyonu benimser” gibi soruların puanlandırılması istendi.

26 Nisan’a kadar anketin doldurulup kuruma gönderilmesi istenirken, doldurmayan personel hakkında “göreve itaatsizlikten” soruşturma başlatılabileceği belirtildi.

‘RUS RULETİ OYNATILIYOR’

Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Bu ankette neyin amaçlandığı, geri dönüşün nasıl değerlendirileceği, çalışan kamu görevlisinin kendi mesai arkadaşı hakkında düzenleyeceği anketin ne kadar objektif olacağı kuşkuludur” dedi.

Halkın, yönetenler tarafından ayrıştırıldığını belirten Durmuş, “Anketi düzenleyen çalışanın diğer çalışanları değerlendirirken hangi kriteri göz önünde bulunduracağı şüphelidir. Böyle bir anket, çalışanlar arasında muhbirlik mekanizmasını geliştirecektir. Bakan Pakdemirli çalışanları dil, din, mezhep, etnik köken, sendikal ve siyasal tercihlerine göre ayrıştırmak istiyor. Bu ayrıştırmayı da yine emekçilere yaptırmak istiyor. Çalışanların eline toplu tabanca verip Rus ruleti oynatıyor. Sendika üyelerimizin asla bu oyuna düşmemelerini ve anketi doldurmamalarını istiyoruz. Konuyu yargıya taşıyacağız.”