Milli gazete yazarı Sadettin İnan, ''Ülke hayvancılığına büyük hizmet!'' başlıklı bir yazı kaleme aldı. İnan, yazısında tarım ve hayvancılık alanında yapılan skandal yanlışlıklara parmak basarak şunları kaydetti:

Ancak böyle bir başlık atılır. Nedenine gelince, eski milletvekilin genel müdürlük yaptığı Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tareks Hayvancılık, adeta destanlar yazıyor! Ülke hayvancılığına çığır açacak, düve ve besi hayvan sorunu çözecek projeler inanın insanın gözünü yaşartıyor!

Kimsenin aklına gelmeyen öyle projeler hayata geçiriyorlar ki, bunu da sessiz ve derinden yapıyorlar! Hiç reklam ve şatafata da girmiyorlar! Bırakın reklam ve şatafatı bu projelerden Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin dahi haberi yoktur!

Bu projenin önemli bir tarafı da, çiftçinin bir kuruşu dahi israf edilmiyor! Yani birilerini kurtarmak veya birilerine menfaat sağlamak için yapılmıyor! Bütün işler, tamamen çiftçi ve ülke hayvancılığının menfaatine yapılıyor!

Yani anlayacağınız eski milletvekilin Genel Müdürlük yaptığı TAREKS Hayvancılık’taki çalışmalar anlatmakla bitirilemez! Sadece şunu söyleyebilirim, yüksek faiz ve pahalı gübreden dolayı Tarım Kredi’den kaçan çiftçi, bu çalışmalar sayesinde yeniden Tarım Kredi’nin kapısında sıraya girebilirler!

Şimdi yeter artık, neymiş bu çalışmalar, ondan bahset demeye başlamışsınızdır.

Anlatalım o zaman…

TAREKS Hayvancılık tarafından işletilen, biri Yozgat/Boğazlıyan’da diğeri de Kırklareli/Lüleburgaz’da olmak üzere, iki ayrı büyükbaş hayvan çiftliği bulunuyor. Eski Milletvekili şirkete Genel Müdür olduktan sonra Lüleburgaz’da kendi çiftlileri boş olduğu halde yine Lüleburgaz’da bulunan meşhur Yonca Hayvancılık’ın çiftlileri yıllık 1 milyon liraya kiralanıyor! Kiralanan bu çiftliklere de bir hayli masraf yapılıyor!

Şimdi kendi çiftliğiniz hayvanla doludur, hayvancılıkta işi büyüteceksinizdir gider yeni bir çiftlik kiralarsınız, bu anlaşılabilir bir durumdur. Ancak çiftçi kuruluşu olan TAREKS Hayvancılık’ta işler öyle olmuyor! Hiçbir faaliyet yapmadığınız halde kendi çiftliğiniz boşken, gidip yeni bir çiftlik daha kiralıyorsunuz!

Pekâlâ, 1 milyon liraya kiralanan 4 bin 500 başlık çiftlikte bir yıldır nasıl bir faaliyet yapılıyor? Bu çiftliği doldurabiliyorlar mı? Hayır. Sadece 1300 başlık ham düve ithal edilerek bunlar tohumlanarak satılmış. O kadar.

İşin daha tuhaf tarafını söyleyeyim. Kiralanan bu çiftlikler boş görünmesin diye Yozgat/Boğazlıyan’daki kendi çiftliklerindeki 800 anaç hayvan buraya taşınıyor! Yozgat ile Kırklareli’nin arasındaki mesafe yaklaşık 880 km. Anaç hayvanların taşınma işlemini bir veteriner hekime sorduğunuzda bunu bir cinayet olarak değerlendirecektir. Hayvanların yaşadığı stres bir tarafa, taşınan hayvanların çoğunun deforme olma ihtimali bile bulunuyor.

Görüyorsunuz değil mi, TAREKS Hayvancılık’ta eski milletvekilin yönetiminde ülke hayvancılığı için nasıl destansı işler yapılıyor!

Artık bu işlerde mantık aramanız gerekmiyor!

Mantık ararsanız benim gibi işin içinden çıkamıyorsunuz!