Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet İttifakı’ndaki partilerin oylarını bölmek için Tansu Çiller’e yeni parti kurduracağı konuşulurken Çiller’in eski kurmaylarından Salih Önel’den çok ciddi açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan son seçim anketlerine göre oy kaybetmeye devam ederken çareyi muhalefetin oylarını bölmekte buldu. Bu doğrultuda Erdoğan’ın eski Başbakan ve DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller’e yeni bir parti kurduracağı haftalardır kamuoyunda konuşuluyor. Bu konudaki iddiaları yalanlamayan Tansu Çiller de Millet İttifakı’ndaki partilerin düşüncelerini eleştirmekten geri durmadı.

DYP’NİN BAŞINA GEÇECEK

Son olarak DYP Eski Genel Başkan Yardımcısı Salih Önel Tansu Çiller’in parti kuracağına yönelik iddialar hakkında konuştu. Çiller’in eski kurmaylarından olan Önel, Tansu Çiller’in eski partisi olan DYP’nin yani Doğru Yol Partisi’nin başına geçeceğini söylerken bu konuda dün öğle sonrası bir toplantı yaptdığını öne sürdü. Önel söz konusu toplantıya katılanları belirttiği konuşmasında "Tansu hanım dün öğleden sonra DYP partisi genel başkanıyla ve yanında Isparta Milletvekili Ömer Bilgin, eski Bingöl Milletvekili Necati Bingöl'le beraber uzun bir görüşme yaptılar, bu görüşme İstanbul Sarıyer'deki evinde oldu. Toplantıya dört kişi katıldı, dışarıda bekleyen başka siyasetçiler de vardı.

Toplantıda Tansu hanımın merkez sağda tekrar DYP'ye genel başkan olmak için görüştüğünü, teşkilatları nasıl hazırlayacağını, teşkilatları hazırlama görevinin de Ömer Bilgin ve Necati Bingöl tarafından yapılacağının konuşulduğunu düşünüyorum. Tahminim hanımefendi siyasete, meydanlara Doğru Yol Partisi ile geri dönecek çünkü Doğru Yol Partisi'nin onun adıyla özdeşleştiğini düşünüyor'' ifadelerini kullandı.

TANSU ÇİLLER AK PARTİ’NİN OYLARINI BÖLECEK

Önel yapmış olduğu konuşmadaki en dikkat çeken nokta ise Tansu Çiller’in sanıldığı üzere Millet İttifakı’nda bulunan partilerin değil AK Parti’nin oylarını böleceğini söylemesi oldu. Yapılacak siyasi hamlenin iktidara zarar vereceğini söyleyen Önel, '”Önümüzdeki süreçte merkez sağda sahalara indiğinde ancak Meral Akşener hanımefendinin oylarında sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Merkez sağda oylar Akşener'de, zeminindeki oylar hep MHP kökenli. O nedenle Tansu hanımın siyasete dönüşü Meral hanıma değil, şahsımca AKP'ye zarar verecek” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete