Geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığının belini büktüğü vatandaş, aylık temel gider kalemlerinden birisi olan doğalgaz faturalarını artık “taksitlendirerek” ödeyebilir hale geldi. Böylelikle vatandaş, 1 ay doğalgaz yakıp 3 ay boyunca aylık faturasının “taksitini” ödeyecek. Geliri her geçen gün azalan halk, böylelikle taksit taksit ısınacak!

GEÇEN SENE TANZİM SATIŞ BU SENE GAZA TAKSİT

Vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik durumun çarpıcı bir tablosu bu sefer doğalgaz faturalarında somutlaştı. Geçen sene ucuz soğan, patates alabilmek için tanzim kuyruklarına giren vatandaş için İGDAŞ, doğalgaz faturalarına vade farksız taksit kampanyası başlattığını duyurdu. Kampanyaya bu yıl 13 banka katıldı. Buna göre, doğalgaz faturalarına 31 Mayıs 2020 tarihine kadar taksit uygulanacak. Bankayla yapılan anlaşmaya göre faturalar 2 ila 4 taksitle ödenebilecek.

Milli gazetede yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ), doğalgaz faturalarına vade farksız taksit uygulaması başlattı. Çalışmaya 13 banka katılacak. 31 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek olan uygulamada bankaların taksitlendirmeleri şu şekilde;

- Akbank, İş Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Yapı Kredi Bankası 100 TL üzeri olan faturalara vade farksız kredi kartına 3 taksit uyguluyor.

- Kuveyt Türk Katılım Bankası 100 TL- 2.000 TL arası, Vakıfbank 100 TL- 20.000 TL arası faturaları 3 taksite bölüyor.

- Alternatif Bank, Denizbank, Garanti Bankası, Şekerbank, TEB bir alt sınır olmaksızın tüm faturalara, QNB Finansbank ise 3.000 TL’ye kadar olan faturalara vade farksız kredi kartına 2 taksit uyguluyor.

- Halkbank 100 TL- 50.000 TL arası faturalara 4 taksit uyguluyor.

“AMACIMIZ ABONELERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK”

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, “Havaların soğumasıyla birlikte, doğalgaz tüketimleri de artmaya başladı. Biz de abonelerimizin artan ısınma giderlerini kolayca ödemelerini sağlamak amacıyla taksit kampanyası başlattık. Bankalarla görüşmeler yaparak kampanyamıza katılımlarını sağladık. Amacımız, abonelerimizin hayatını kolaylaştırmak” dedi.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ OLMUŞTU

* BOTAŞ’ın 2019’da toplamda yüzde 32 zam yaptığı doğalgaz faturaları, kışın sertleşmesiyle vatandaşın belini bükmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde, sosyal medyada insanların yüksek doğalgaz faturalarından şikâyet eden paylaşımları Türkiye’nin gündemine oturdu. Millî Gazete’nin “Yakarsa kombiyi zenginler yakar” başlığıyla manşetine taşıdığı tepki, sonraki günlerde gazete ve televizyon haberlerine de konu oldu.