CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen salı günü grup toplantısında çöpten yemek topladığını ifade ederek gösterdiği fotoğraftaki kadına ilişkin yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Havuz medyasının, "Bu kadın zengin" diyerek haber yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, fotoğraftaki kadının yüzünün görünmediğini belirtti. "Türkiye'de 6 milyon kişi sokaktan geçiniyor. Çöp toplayanlar, yemek toplayanlar... 6 milyon kişi unutulan, siyasetin görmediği kişilerdir" diyen Kılıçdaroğlu, "Tahammül etsen de etmesen de o tablo 21. yüzyılda Türkiye'nin gerçeği" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 19 Şubat'taki grup toplantısında fotoğrafını gösterdiği "çöpten yiyecek toplayan kadın"ın, sokak hayvanları için çevredeki iş yerlerinin konteynere bıraktığı gıda maddelerini alan Aysun Demir olduğu belirtilmişti. Merkez Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde yaşadığı ve dört çocuk annesi olduğu belirtilen 54 yaşındaki Aysun Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöp konteynerinden sokak hayvanları için yiyecek toplamaktan asla utanmadığını söylemişti. "Kılıçdaroğlu, beni yok yere rencide ettiğinin farkında değil mi? Keşke bana gelip 'Aç mısın?' diye sorsaydı" diyen Demir, Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açacağını kamuoyunu duyurmuştu.

Öte yandan 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Meral Akşener'in Genel Başkanı olduğu İyi Parti ile iş birliklerinin "demokrasi" için olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek’in proje lansmanı için Antalya’ya geldi. Kılıçdaroğlu, Antalya Havalimanı Vip kapasında Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, İl Başkanı Ahmet Kumbul, partisinin Milletvetilleri ve Belediye Başkanları tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, kendisini karşılamaya gelen partilileri selamladıktan sonra lansman toplantısının yapılacağı Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezine hareket ettkleri gözlemlendi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırı ise şu şekilde;

 "Tanzim kuyruklarının varlık kuyruğu olduğunu söylüyorlar. En varlıklı adam sensin. Sen de girsene kuyruğa

"İki tür belediyecilik var. Bir saray belediyeciliği bir halkın belediyeciliği. Saray belediyeciliğinde her şey rant için yapılır. Biz de öyle değil. Her şeyin hesabı verilir.

"Geçen günlerde bir fotoğraf gösterdim. Bir kadın çöp kutusunda, yanında Erdoğan var. Bunu toplantıda gösterdim. Bu gazetelerde yer aldı hiçbir ses çıkmadı. Benim içim acıttı. Böyle bir tablo 21. yüzyılda yaşanıyorsa bunu geniş kitlelere anlatmam gerekiyor dedim ve bu tabloyu gösterdim. Bir kadın çöp kutusunda ne arıyor, geçimini sağlamak için. Efendim bu kadın başka bir kadındır, 4 katlı apartmanı vardır falan filan. Kim diyor bunu havuz medyası. Kadının yüzü görünmüyor. Ben o tabloyu gösterdim, bu Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosudur ve bu gerçeği hiç kimse inkâr edemez. Bir hafta önce o toplantıdan bir kaç gün önce Ankara'da sokak ekonomi diye bir çalıştay yaptık. Türkiye'de 6 milyon kişi sokaktan geçiniyor. Çöp toplayanlar, yemek toplayanlar... 6 milyon kişi unutulan, siyasetin görmediği kişilerdir. Siz bir güne bir gün iktidar sahiplerinden birinin çıkıp geçimini çöpten sağlayan kişiler nasıl diye sorduğunu gördünüz mü? Bu insanlar kestane satarak ailelerine nasıl bakıyorlar diye düşündüklerini gördünüz mü? Bir tablo gösteriyorum kıyamet kopuyor. Bir gün önce gazetelerde yer alıyor hiç kimse de çıkarmıyor. Ben gösteriyorum kıyamet kopuyor. Niçin? Tahammül edemiyorlar bu tabloya. Tahammül etsen de etmesen de o tablo Türkiye'nin gerçeği. 

"Neden iyi partiyle iş birliği yaptık? Demokrasi için.

"Ankara'dan alınan talimatlarla rant paylaşımının yapılmasını istemiyoruz, Antalyalıların seçtiği birisinin Antalyayı yönetmesini istiyoruz.'' ifadelerine yer verdi.