Sultangazi’de Şanlı Bayrağımıza çirkin saldırı! İşte olay anı

İstanbul Sultangazi’de meydana gelen hain saldırıda Şehit Esma Çevik'in baba evinde asılı olan Türk bayrağı,bir kadın tarafından indirildi.

 

Şırnak'ta şehit olan Astsubay Esma Çevik’in Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde ikamet eden babasının evine Türk Bayrağı asılmıştı.

Şehidin baba evinin önünden geçen kendini bilmez bir kadın, Şehit Esma Çevik’in baba evinde asılı olan Türk Bayrağını sökerek yere att.

SERBEST BIRAKILDI

Olayın duyulması üzerine harekete geçen polis, kadını gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kadın, serbest bırakıldı. Şehit Çevik’in baba evine ise Şanlı Bayrağımız tekrar asıldı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Olaya ait görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılırken, yüz binlerce vatandaş yaşanan çirkin saldırıya tepki gösterdi.

"İÇLER ACISI BİR DURUM"

Yaşanan üzücü durumun ardından konuşan Şehit Esma Çevik’in babası Hüseyin Akgül, “Acı bitmeden, yeni bir acı yaşadım. Benim kızımın şehit olmasından sonra bu olayın olması beni iyice derinden yaraladı. Şehit olduğu gün askerlerin asmış olduğu bayrağı bir hırsla çekip koparıyor ve yere fırlatıyor. İçler acısı bir durum. Bu yetmezmiş gibi şehitlere ve devlete bir sürü hakaretler etmiş. O da yetmemiş gibi kızıma yönelik, ‘iyi ki geberdi. Şehitler iyi ki geberiyor’ diye laflar etmiş. Şahsı tanımıyorum. Bizim mahallede oturuyormuş. Terörle mücadele 10 dakika içerisinde kişiyi buluyor ve ifadesini alıyor. Cumhuriyet Savcılığı bırakıyor. Bu daha çok beni yaraladı. Böyle bir suçu işleyen insanın dışarıda gezmesinden dolayı utanıyorum" açıklamasında bulundu.