Gazeteci, yazar Murat Yetkin, kendi internet sitesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun üç saat süren Habertürk TV canlı yayınında, programın amacının suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına cevap vermek olduğunu ancak Soylu'nun cevap vermediğini yazdı.

Murat Yetkin, "İkinci Perde, Soylu’nun yanıtladığı tek soruyla açıldı" başlıklı yazısında, "Benim aklımda en çok İçişleri Bakanının gerçekten yanıt verdiği tek soru kaldı. Defalarca tekrarlanan soru şuydu: istifa edecek misiniz? Bakanın yanıtı “Hiç düşünmedim” oldu. Programı tek cümleye indirgemeye kalkarsak elimizdeki cümle İçişleri Bakanının bütün bu iddialar karşısında istifa etmeyeceği olur. Diğer bütün soru, yanıt ve geçiştirmeleri bu cümle altına yerleştirmeye kalkarsanız bulacağınız ise, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Ben gitmiyorum, istiyorsanız siz gönderebilirsiniz” çağrısıdır. Bir başka açıdan da “Göndermeyecekseniz bana doğru dürüst sahip çıkın” çağrısı." ifadelerini kullandı. 

Soylu'nun söyleyeceklerini merak eden milyonlarca insanın bir kısmının aynı zamanda Sedat Peker'in Twitter hesabından yapılan açıklamaları takip ettiğine işaret eden Yetkin, "Devletin İçişleri Bakanı kendisi ve hükümeti cinayete göz yummaktan uyuşturucu kaçakçılığına dek ağır suçlamalarda bulunan mafya şefine karşı suç duyurusunda bulunmasına rağmen hâlâ devletin savcılarının harekete geçmeyişi değil mi biraz da buna yol açan?" ifadelerini kullandı.