Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk’te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“DAVUTOĞLU’NUN ETKİLİ OLDUĞU THINK THANK…”

Soylu, Ahmet Davutoğlu’nun AKP Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemlere değinerek şu ifadeleri kullandı:

“1 Kasım seçimlerinden sonra bu mücadele devam etti. Ahmet Davutoğlu'nun etkili olduğu think thang kuruluşlarından birisine bugün HDP'nin eş başkanlarından Mithat Sancar geldi. Bir şey söyledi orada. Özeti şu; Apo içeriden çıkacak. İki, Suriye'de, Kuzey Suriye'de bir devlet kurulacak, başına geçecek. Üçü, Türkiye'de özerk bir anayasa yapılacak, kendine ait bir anayasa yapılacak. Ki biz bunu daha sonra CHP, İYİ Parti, HDP'nin kendi içerisinde o şeyi gördük. Yukarıdan aşağıya bir değerlendirme yaptık.”

Soylu’nun konuşmasında “think thang” diye bahsettiği kurum SETA’ydı.

SETA’NIN KADROSU KÜLLİYE’DE

SETA, AKP’nin düşünce kuruluşu olarak biliniyor.

SETA’nın kurucu başkanlığını yapan İbrahim Kalın bugün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, İstanbul Koordinatörlüğü’nü yapan Fahrettin Altun bugün Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı, SETA’nın mevcut Genel Koordinatörü Burhanettin Duran ise bugün hala Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

SETA’cılar, TRT 1’de de her hafta ‘Enine Boyuna’ adlı bir program yapıyor. Programın konukları arasında Burhanettin Duran’ın yanı sıra SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Nebi Miş ve SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın yer alıyor.

SETA’nın vakıf başkanlığını Turkuvaz Medya’yı yöneten Serhat Albayrak yapmıştı.