Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu’ndan yaklaşan seçimler öncesi kritik uyarı geldi. Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına konuk olan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve seçimlere ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda seçimi kazanamayacağı sebebiyle korku ve endişe duyduğunu kaydeden Karamollaoğlu, “Şu anda kimse yüzde 50’nin üstünde bir potansiyele sahip değil. İkinci tura kalırsa seçim, o zaman en büyük oy potansiyeli HDP’de. Nereye kayarsa, evrilirse orası kazanır. Bundan dolayı ne reddedebiliyor ne de yumuşak bir zeminin oluşmasına imkan veriyor. Bunu İstanbul seçimlerinde gördü” dedi.

“BİZİM ADAYIMIZ UZLAŞMACI OLACAK”

Küçükkaya’nın, “Aklınızda adaylık için isim var mı?” sorusunu yanıtlayan Karamollaoğlu, “Vardır demek o kadar kolay değil. Biraz daha zamana ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Zaman geçtikçe kanaatler de değişebilir. Toplumda da farklı anlayışlar çıkabilir. Bunu kamuoyu yoklamaları ortaya koyacak. Biz de kanaatlerimizi o yönde belirleyeceğiz. Bizim başkanımız uzlaşmacı olacak. Özellikle bu dönemde kim başkan adayı belirlenirse onunla birlikte parti liderleri deklarasyon yayınlayacak. Bu başkandan ne beklediklerini ifade edecekler. Bundan dolayı bizim bu deklarasyonumuz bizimle her yönüyle, bütün partilerle uyumlu çalışacak bir başkan olacak. Geçiş döneminde yetkilerini paylaşacak. Ben şimdilik şöyle davranayım. ‘Seçimden sonra bütün yetki benim, önümüzde beş yıllık zaman var, yavaş yavaş bu meseleyi çözeriz’ derse bizim düşüncemizin çok ötesine geçmiş olur. Biz uzlaşma içinde çalışacak bir başkan adayı belirleyeceğiz” diye konuştu.

“FAKIBABA’NIN AYRILMASI BAŞKALARINI TETİKLER”

AKP’den istifa ederek İyi Parti’ye katılacağını açıklayan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili  Ahmet Eşref Fakıbaba ile ilgili soruya ise Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Fakıbaba’nın istifası çok önemli. Bizatihi farklı yapıda bir insan. Belediye başkanıyken de farklı tavırlar sergiledi. Zannediyorum ki Fakıbaba’nın ayrılması başkalarını da tetikler. İnsanlar gidişattan memnun değiller. Şahsi menfaatini gözetenler var. Seçimde bir değişiklik kaçınılmaz gibi gözüküyor. Bu insanları endişe sürüklüyor. Tayyip Bey, kendisine göre bir aday olarak görüyor. Rahat mücadele edebileceğini düşünüyor ama Sayın Kılıçdaroğlu da attığı adımlarla öyle zannediyorum ki Erdoğan’ı biraz açığa düşürdü. Bu da endişe ettiriyor belki Erdoğan’ı. Biz Altılı Masa olarak seçim kararı alınır alınmaz bir araya gelip adayımızı belirleyeceğiz.”