Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin il kongrelerine online platformlar üzerinden katılarak, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin  Konya İl Başkanlığı kongresinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, tüketime ve borca dayalı ekonomi anlayışının ekonomiyi çıkmaza soktuğunu belirterek, “Üretime yönelmeyen tüm yatırımlar durdurulmalı. Eğer biz bunu yapmaz isek tüketime, borca dayalı ekonomik anlayışta ısrar edersek batarız” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Konya İl Başkanlığı’nın 7’nci Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Online platformlar üzerinden partililere seslenen Karamollaoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi olarak toplum içinde kutuplaşmanın artırılmasından endişe duyduklarını belirterek sözlerine başlayan Karamollaoğlu, “Eğer kutuplaştırma derinleştirilirse, birlik ve beraberliğimizi yeniden temin etmek güçleşir. Elbette toplumda farklı fikirler olacaktır, bu doğaldır. Ancak bunu zenginlik olarak görmeyip bir grubu ötekileştirme yoluna gidilmesi kimseye hayır getirmez” dedi.

ADALET SÖZ İLE TESİS EDİLMEZ

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğanve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ‘adalette reform’ ifadelerini değerlendiren Karamollaoğlu, “Adalet konuşularak tesis edilmez. Adalet sadece kanunlar ile sağlanmaz. Bir anlayış meselesidir adalet. Sadece kaideler ve kanunlar yetmez. Adalet mefhumunu yaşamanız gerekir. Bunun için öncelikle devleti yönetenlerin adil olması gerekir” şeklinde konuştu.

TÜKETİME VE BORCA DAYALI ANLAYIŞ EKONOMİYİ ÇIKMAZA SOKTU

Ülkenin içine girdiği ekonomik çıkmaz ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, üretime yönelmeyip tüketimi esas alan yatırımların ekonomideki sorunların ana nedenlerinden biri olduğunu kaydetti. Karamollaoğlu, “Üretime dönük yatırımlar konusunda kesin bir karar ve adım atılmalı. Üretime yönelmeyen tüm yatırımlar durdurulmalı. Eğer biz bunu yapmaz isek tüketime, borca dayalı ekonomik anlayışta ısrar edersek batarız” ifadelerini kullandı.

ŞAHSİYETLİ BİR DIŞ POLİTİKA ANLAYIŞI BENİMSENMELİ

Türkiye ziyareti büyük tepkiler çeken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İsrail ziyaretinde Siyonist işgali savunan ve destekleyen açıklamalarına sert tepki gösteren Karamollaoğlu, İsrail’in işgalini durdurmak, ABD’nin de bu işgale olan her türlü desteğini kesmek için Türkiye’nin şahsiyetli bir dış politaka izlemesini ve bölge ülkelerini bir araya getirmesi gerektiğini kaydetti.

Karamollaoğlu, üretime yönelmeyip tüketimi esas alan yatırımların ekonomideki sorunların ana nedenlerinden biri olduğunu kaydetti.

Resim