Son dakika haberi... Saadet Partisi lideri, Karamollaoğlu partisinin haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şuan da ülkemizin bir numaralı meselesi ekonomi. Bu iktidar ekonomiyi idare edemiyor. Her gün problemler büyüyor desek yanlış ifade etmiş olmayız. Akaryakıta her gün gelen zamlar karşısında vatandaş zor durumda. Sayın Erdoğan'ın 'Durmak yok yola devam' lafı vardı. Vatandaş yola devam edemiyor. Vatandaşın buna güce yetmiyor.

Brent petrol fiyatı yüzde 79 artmış ama benzinin fiyatı yüzde 187 artış göstermiş. Bu kadar büyük fark dolar TL'de yaşanan yüzde 102'lik artıştan kaynaklanıyor. Kur arttığı için fiyatlar da dış piyasalardakinden fazla artış gösteriyor. Aradaki farkın kur krizinden kaynaklandığını görmemek mümkün değil.

Bayramda dört kişilik bir aile akraba ziyareti yapmaya kalksa 400 liradan bilet alsa 3200 lira sadece otobüs biletine ödemek zorunda kalacak. Asgari ücretli insan bayram ziyareti yapsa geriye kalan parayla ne yapabilir?

Bugün meydana gelen sıkıntılar güdülen ekonomi politikalarının yanlışlığından kaynaklanıyor. Meseleyi faize endekslemek doğru değil. Faizle böyle mücadele edilmez. Onu örtmek için farklı yollara başvuruluyor. Seyahat etmeyen insanların sırtına yüklenmiş oluyor.

Yap-işlet-devret ile inşa edilen yollar ve köprülerin maliyeti doğrudan o yollardan geçmeyen vatandaşa yükleniyor. Burada bir yanlışlık var. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar fahiş fiyatlarla yapılan ihale yok ve bunun yükü hiçbir yerde vatandaşın sırtına yüklenmiyor. İsmet özer belki de kendimizin sandığımız başarılar düşmanların bize yaptırdığı başarılardır diye bir sözü var.

Açıkladıkları modelin 6 ay sonra etkisinin görüleceğini açıklamışlardı. Maalesef kalkınma gelişme değil yoksullaşma modeli olarak karşımıza çıktı. Bu iş sadece laf ile olmuyor ehil insanların müdahalesine ihtiyaç var.

Sayın Erdoğan, 'ben ekonomistim' dedi kitap yazdığını söyledi ama kitap yazmayanların bu ülkeyi daha iyi yönettiği ortaya çıktı. İsraftan kurtulmadan, yanlış yatırımlardan vazgeçmeden yolsuzluklardan kurtulmadan ekonomideki başarısızlıklardan kurtulmak mümkün değil.

Bu iktidarın ve ortağın önümüzdeki seçimlerde ayakta durabilme imkanı yok. Bundan dolayı yeni seçim kanunu meclise getirildi. Daha adil bir seçim olsun diye, seçim güvenliği artsın diye de gelmiyor. Basit ve ucuz politikalar içeriyor. Korkunun ecele faydası yok. Bugüne kadar gösterdiğiniz performans ortaya konduğunda vatandaşın Cumhur ittifakını iktidar yapmasına imkan görmüyorum.

Özellikle seçimi yöneten, şikayetleri değerlendiren, çözüm arayan kurumlardaki değişiklikler akla uygun değil. Kıdemli hakimlere güvenemeyiz deniyor. Çirkin tabirler iftiralar sizi hiç bir yere götürmez. 3- 5 tane fazla milletvekili çıkarmayı marifet zannediyorlar halbuki tümden kaybedecekler bunun farkında değiller. kendi hazırladıkları kuyuya kendileri düşecek.