ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı skandal Yüzyılın Anlaşması planına sert tepki gösteren Karamollaoğlu, 9 Şubat tarihinde İstanbul’da dev Kudüs mitingi tertipleyeceklerini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda konuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı skandal Yüzyılın Anlaşması planına sert tepki gösteren Karamollaoğlu, 9 Şubat tarihinde İstanbul’da dev Kudüs mitingi tertipleyeceklerini söyledi.

Karamollaoğlu, “Ayın 9’unda İstanbul’da bunu dile getireceğiz. Düşüncelerimizi dünya kamuoyuna duyuracağız. Bu uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir durumdur. İl başkanlarımızın eksiksiz buna katılmasını istiyorum. Çok önem verdiğimiz bir konuda öne geçmeliyiz. Bu mitingle tepkimizi ortaya koyacağız. Yüzyılın Anlaşması’nı çöpe atacak olanlar bizleriz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Balgat Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda Karamollaoğlu,  güncel ülke problemleri başta olmak üzere dış politikayla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

VURDUMDUYMAZLIK VAR!

Karamollaoğlu, son dönemde dünyanın farklı senaryolarla sallandığına dikkat çekerek, “Türkiye olarak biz daha çok hedefteyiz gibi, hükümetimizin bu noktada görevini yerine getirdiği kanaatinde değiliz. Bundan 19 sene önce arkadaşlar iş başına geldi. O zamanki tablo, güya iyiye giden bir başlangıçtı. Son 8 sene içinde Türkiye yalnızlığa itildi. Hükümet tatbik ettiği yanlış politikalarla yalnız kaldı. Aslında başka ülkelerin de böyle niyetleri vardı. Bu iktidarın izlediği politikalar sanki ülkeye bir şeyler katıyor gibi gözükse de her geçen gün bizi biraz daha zayıflattı.  İlle de amacımız iktidarı tenkit etmek değil, dikkatini problemlere çekmektir. Burada vurdumduymazlık var. Cumhurbaşkanı kimseye hesap vermeyiz diyor. Bunu demokratik bir ülkede kabul etmek mümkün değil. Krallıklarda olabilir ama Türkiye demokratik bir cumhuriyettir. İktidar hatalarından ders çıkarmalıdır. Yoksa keşmekeş düzelmez” ifadelerini kullandı. 

GİTMEMEK İÇİN DİRENENLER ÜLKEYE ZARAR VERİYOR

Saadet Partisi olarak herkesle görüştüklerini ifade eden Karamollaoğlu, şöyle devam etti: “Maalesef biz bu yaklaşımı iktidarda göremiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız ülkemizin problemlerini iktidara geldiğimizde nasıl çözeceğiz olacak. Biz ülke problemlerinin çözülemeyeceğini düşünmüyoruz. Biz çözeriz. İktidar öyle bir hava oluşturdu ki her şey güllük gülistanlık. Bütün çabaları ortada olmayanı var göstermektir. Bunun kimseye faydası yok. Bu gitmemek için direnenlerin verdiği zararlardır. Bugünkü iktidarın ömrünün bittiğini herkes görüyor. Gitmemek için her yola başvuran bir anlayış var.” 

FİİLEN FİLİSTİN’İ YOK EDEN BİR PLAN

ABD Başkanı Donald Trump’ın skandal Yüzyılın Anlaşması’na açıklamalarına sert tepki gösteren Karamollaoğlu, 9 Şubat tarihinde İstanbul’da dev Kudüs mitingi tertipleyeceklerini söyledi.  Karamollaoğlu, “Bu kadar yüzsüz bir başkanı ABD tarihi görmedi. Fiilen Filistin’i yok eden bir plan. Bunu kabul edin, etmezseniz yok olacaksınız. Bir devlet toprağıyla bellidir. Bir ülkenin başkenti vardır, ticareti vardır. Toprağı olmayan bir ülke kurmak istiyorlar; yani hayali. Kudüs’te görünmez bir başkent oluşturmak istiyorlar. Saçmalığın bu kadar daniskası olmaz. Ne yazık ki İslam ülkeleri arasında bunu kabul edenler de var. ABD’nin cüssesi bizden büyük ama İsrail sadece güçten anlar. Gerektiğinde bütün münasebetleri kesmek zorundayız. Sonra ticaretimiz zirve yapacak. Hem tepki göster hem de işbirliğini zirveye çıkar. Ayın 9’unda İstanbul’da bunu dile getireceğiz. Düşüncelerimizi dünya kamuoyuna duyuracağız. Bu uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir durumdur. İl başkanlarımızı eksiksiz buna katılmasını istiyorum. Çok önem verdiğimiz bir konuda öne geçmeliyiz. Bu mitingle tepkimizi ortaya koyacağız. Yüzyılın Anlaşması’nı çöpe atacak olanlar bizleriz” diye konuştu. 

LAFLA TEPKİ KİMSEYİ TATMİN ETMEZ

Avrupa Parlamentosu’nda genel kurulunda Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekilline sert tepki gösteren Karamollaoğlu, “Bu iktidar Avrupa Birliği hayaliyle iktidara geldi. Duruma tepki gösteriyor, lafla tepki kimseyi tatmin etmez. Yunanların yaptığı hakikaten aşağılık bir durumdur. Kimsenin de böyle bir halt işlemesine izin vermemeliyiz. Bunu tenkit etmek yetmez. AB’ye de gerekli tepki gösterilmelidir. İngiltere’nin yaptığını biz de yapabiliriz. Üyelikten çıkalım, ilişkilerimizi sürdürelim. Düşmanlık yapalım diye demiyorum ki, bu tavrı tasvip etmiyoruz. Hem üyesi olacağız hem de hakaret yiyeceğiz. Bu kabul edilecek bir tutum olamaz” şeklinde konuştu. 

ŞOV YAPMAK İÇİN DEĞİL, BAŞSAĞLIĞI İÇİN GİTTİK

Karamollaoğlu, Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin ilk saatlerinden itibaren milletvekillerinin ve partililerin bölgeye gittiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Şov yapmak için gitmedik, üzerimize düşeni yapmak için gittik. Başsağlığı için gittik. Şimdi iktidar deprem üzerinden ‘politikayı ben yaparım, yüzüme vurmayın, vursanız da umursamam’ diyor. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. İktidarlar hesap vermelidir. 5 yılda bir hesap veriyoruz diyorlar onu da nasıl verdiğinizi biliyoruz. Sayıştay birçok kurumu işlevsiz bıraktılar. Kızılay’da suiistimaller var. Kimseye itibar etmiyorlar. Millet bunun hesabını bir gün mutlaka sorar.”

Ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Karamollaoğlu, “Ekonominin çok iyiye gittiğine ilişkin bir intiba oluşturuluyor. Ekonomi artık insanların canını yakıyor. Ülkemizin en önemli problemi işsizlik ve geçim sıkıntısı. Asgari ücretle çalışanlardan bile rüşvet alınıyor. Cumhurbaşkanı’nın bundan haberi olduğu kanaatinde değilim. Ama bilsin, var böyle bir şey! Bu öyle gizli bir şey de değil. İşe girme karşılığında asgari ücretlinin birkaç aylığını alıyorlar. Böyle bir mekanizma kurulmuş. Bunlar Allah’tan korkmazlar. Aç olan insandan rüşvet almak bu kadar adilik olmaz. Onun için ekonomi iyiye gidiyormuş, hadi oradan! Ekonomistler rakamlarla oynayarak milleti aldatmasın. Aç insanın karnı lafla, rakamlarla doymaz” ifadelerini kullandı.

“AÇ İNSANLARIN KARNI RAKAMLARLA DOYMAZ”

Karamollaoğlu, “Biz ülke problemlerinin çözülemeyeceğini düşünmüyoruz. Biz çözeriz. İktidar öyle bir hava oluşturdu ki her şey güllük gülistanlık. Bütün çabaları ortada olmayanı var göstermektir. Bunun kimseye faydası yok. Bu gitmemek için direnenlerin verdiği zararlardır. Bugünkü iktidarın ömrünün bittiğini herkes görüyor. Gitmemek için her yola başvuran bir anlayış var” diye konuştu.