Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

İyi Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyaretin ardından iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendiren Karamollaoğlu, “Yoğun bakıma ihtiyacı olan hastalar yoğun bakıma alınıyor. Yüzde 22 banka faizine gelmiş olmak, Türkiye’nin yoğun bakıma girdiğinin işaretidir. Yolsuzluklar durmadan, israftan kurtulmadan Türk ekonomisi düzelmez” derken, İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, “Türkiye fakirlik kapanına girdi, çıkamıyor. Önce bir ucube sistemle uçtuk, kaçtık, aştık denildi. Sonra orta gelir tuzağından fakir kapanına geçtik. Bugün o bile kırıldı, faiz artırıldı. Bu ucube sistemin Türkiye’yi uçuruma götürdüğünü gördük” dedi.

Saadet Partisi  Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasi parti ziyaretlerine devam ediyor. CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaretinin ardından Karamollaoğlu, İyi Parti 2. Olağan Kongre’de güven tazeleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. İyi Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Karamollaoğlu’nu, İyi Parti lideri Akşener karşıladı. Ziyarette Karamollaoğlu’na, Saadet Partisi Genel Başkan yardımcıları Cafer Güneş, Sabri Tekir eşlik etti

“ADALETİ YOK SAYANLAR CEZALANDIRILMADIKÇA ADALET TESİS EDİLEMEZ”

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Akşener ile Karamollaoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ziyarette açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın son dönemlerde adalete önem verdiği kalkınma için yeni bir hamle başlatacağını söylemesi ifade olarak güzel ama tatminkâr değil. Eski tas eski hamamken her şeyin güzel olacağını ifade etmek, iyi günler temennisinden ibaret kalır, daha da ileriye gitmez kanaatindeyim” değerlendirmesinde bulundu. Alaattin Çakıcı ile ilgili soruşturmanın başlatılmış olmasının önemli bir adım olacağını söyleyen Karamollaoğlu, “Siz AYM’nin aldığı bir kararı ben tanımam diyen, bunu diyerek de anayasayı çiğneyen bir hâkimi terfi ettirirseniz sizin söylediklerinizin hiçbir manası kalmaz. Adaleti yok sayanlar cezalandırılmadıkça adalet tesis edilemez. Adalet reformu dediğiniz zaman kanunları çıkarmak kolay. Adil olacağız demek kolay. Birisi adaleti çiğnediği zaman sizden olmasa da onun hakkında işlem yapabiliyorsanız işte o zaman Türkiye’de adalet vardır denilir” şeklinde konuştu.

“YOLSUZLUKLAR DURMADAN, İSRAFTAN KURTULMADAN TÜRK EKONOMİSİ DÜZELMEZ”

Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendiren Karamollaoğlu, “Yoğun bakıma ihtiyacı olan hastalar yoğun bakıma alınıyor. Yüzde 22 banka faizine gelmiş olmak Türkiye’nin yoğun bakıma girdiğinin işaretidir. Yoğun bakıma giren bir hasta nasıl ki o hastalıktan kurtulmadan kendisiyle ilgili hiçbir konuda fikir ileri süremezse, Türkiye de içine sürüklendiği felaketten iktidarın bütün prensiplerini değiştirmeden düzelmesi mümkün değil. Yolsuzluklar durmadan, israftan kurtulmadan Türk ekonomisi düzelmez” açıklamasını yaptı.

“TEHDİDİN ADRESİ ADALET BAKANI VE ERDOĞAN’DIR”

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehditle ilgili açıklamalarına devam eden Akşener, “Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adalet reformundan bahsetti. Erdoğan da Adalet Bakanı’nın bu sözlerini desteklediğini ifade etti. Sonra tehdit geldi. Tehdide küçük ortağın tavrı ortaya geldi. Tehdide sahip çıkıldı. Sayın Kılıçdaroğlu’na tehdit söz konusudur, ayıptır. Abdülhamit Gül’e dendi ki bence küçük ortak tarafından ‘haddini bil, reform yapamazsın’. Kılıçdaroğlu’na tehdit geldi ama adresi adalet reformunu söyleyen Adalet Bakanı ve ona sahip çıkan Erdoğan’adır” dedi.

“TÜRKİYE FAKİRLİK KAPANINA GİRDİ, ÇIKAMIYOR”

* Akşener faiz kararına ilişkin de, “Türkiye, fakirlik kapanına girdi, çıkamıyor. Önce bir ucube sistemle uçtuk, kaçtık, aştık denildi. Sonra orta gelir tuzağından fakir kapanına geçtik. Bugün o bile kırıldı faiz artırıldı. Bu ucube sistemin Türkiye’yi uçuruma götürdüğünü gördük. Hukukun işlemediği, adaletin olmadığı, demokrasinin uygulanmadığı alanda bu zihniyet hiçbir şeyi başaramaz. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Bunun yolu da bizlerin önerdiği iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin mecbur hale geldiğini gösteriyor faiz açıklaması” ifadelerini kullandı.

AKŞENER: “KARAMOLLAOĞLU, ÖRNEK OLACAK BİR DENGE İNSANIDIR”

* İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Temel Karamollaoğlu, Türkiye’nin genç nesline örnek olan bir denge insanıdır. Şu an kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Türkiye ve dünyaya ait görüş alışverişinde bulunduk” değerlendirmesinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı tarafından yapılan hakaret ve tehdide ve  MHPlideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasına ilişkin konuşan Akşener, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın İçişleri Bakanı’nın ve Adalet Bakanı’nın bu tavra karşı herhangi bir söylemi, tutumu olacak mı diye. Şu ana kadar herhangi bir cümle, kelime, harf duymadık. Bunu bir noktaya getirelim. Anamuhalefet partisinin genel başkanının bu manada tehdit edilmesi ve Türkiye’yi yönetenlerin de kulağının üstüne yatması çok manidardır. Bu beyefendilere hatırlatmak isterim ki; siyasetçi siyasetçinin dostu olmak durumundadır. Dün kendilerinin yaşadığı pek çok konuda siyasetçiler yanlarında durmuştur. Bunu milli iradeye yapılmış tehdit olarak görmekte olduğumu ifade etmek isterim. Asıl benim dikkatimi çeken başka bir durum var. Biz tüm siyasetçiler, hepimiz çeşitli dönemlerde tehdit aldık. Benim evim basıldı, Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı, bunlar hep oldu ama bugüne kadar hiçbir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı. Asıl bakılması gereken yer burası” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete / Muhammed Vefa