Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerin yankıları sürüyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı da, Oğuzhan Asiltürk'ün Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu yazarak, Saadet Parti'nin kongresinde Temel Karamollaoğlu'nun gidebileceğini yazdı.

ASİLTÜRK, AKP'NİN NE İSTEDİĞİNİ YAZDI

Konuk olduğu bir televizyon programında konuşan Oğuzhan Asiltürk, ziyaretin içeriğine dair Erdoğan'ın açıklamalarının üzerine bir şey söylemeyeceğini belirterek “Forsunu morsunu kullanmadan abi kardeş gibi görüşmeye gelmesi karşısında ben en ufak bir açıklama yapmam” demişti.

Buna karşılık Asiltürk, Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi konusundaki görüşlerini açıkladı.

Asiltürk’ün programda yaptığı konuşmada, “AK Parti'nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde ama parti içinde de buna karşı olanlar var. Bana dediler ki, ‘efendim siz bu konuyu söyleyin ki işimiz kolaylaşsın’” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

FATİH ALTAYLI: ASİLTÜRK SAADET PARTİSİ’Nİ CUMHUR İTTİFAKI’NA GÖTÜRECEK

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Oğuzhan Asiltürk’ün dün akşam ki programını izlediğini ifade ederek, “Oğuzhan Asiltürk’ün önümüzdeki dönemde Saadet Partisi’ni ne yöne götürme niyetinde olduğunu zannederim anladım ve  AK Parti Genel Başkanı ile yaptığı  görüşmenin Asiltürk’ü etkilediğini hissettim” dedi.

Altaylı, Saadet Partisi’nin kongresinde bir değişiklik olabileceğine işaret ederek, “Saadet Partisi, Asiltürk tarafından Cumhur İttifakı’na doğru götürülecek gibi duruyor. Ya Temel Karamollaoğlu ile ye Temel Karamollaoğlu’suz” diye yazdı.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Oğuzhan Bey, Saadet’in hangi ittifakta yer alacağının belirlenmesi ile ilgili olarak en kritik tarihi parti kongresi olarak işaret ediyor.

Benim buradan anladığım şu oldu.

Asiltürk “Eğer bu yönetim Cumhur İttifakı’na katılmayı kabul etmeyecek olursa, kongrede parti yönetimini değiştiririm ve benim Cumhurbaşkanı ile anlaştığım politikaları uygularım.”

Sonrasında devam ediyor, “Mevcut yönetim iyi hoş, milli görüşe bağlı insanlar ama siyaseti çok sert yapıyorlar.”

Saadet yönetiminin en sert eleştiriyi iktidar partisine ve Cumhur İttifakı’na yönelik olarak yaptığı göz önüne alınırsa, Oğuzhan Asiltürk’ün Saadet’in AK Parti’yi çok sert eleştirmesinden ve yıpratmasından hoşnut değil ve “Böyle yaparsanız bu yönetim gider” demek istiyor.

Çok belli ki, Oğuzhan Asiltürk, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile önemli bir fikir birlikteliğine ulaşmış.

İstanbul Sözleşmesi’nin iptali konusunda bile uzlaşmışlar.

Saadet Partisi, Asiltürk tarafından Cumhur İttifakı’na doğru götürülecek gibi duruyor.

Ya Temel Karamollaoğlu ile ye Temel Karamollaoğlu’suz”