Yunanistan'ın Ege adalarını silahlandırma politikasına ve Türkiye'nin hava sahasını 147 kez ihlal etmesine tepki gösteren  Saadet Partisi  lideri  Temel Karamollaoğlu, kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. "Son yıllarda mülkiyeti Türkiye’ye ait bazı adaların işgal edilmiş olmasının sorumlusu da bu iktidardır." diyen Karamollaoğlu, "Fakat Türkiye, bu iktidardan ibaret değildir!" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, "Yunanistan başta olmak üzere, sınırlarımızı ihlal ve işgal etme niyeti olanlar bu gerçeği asla unutmamalıdır." paylaşımını yaptı.

Karamollaoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Cumhuriyet'in elde edilen en önemli kazanımlarından biri olan kabotaj hakkıyla birlikte Türkiye, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiştir. Kabotaj Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin 96. yılında; 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyorum.

Bilinmelidir ki Türkiye, Akdeniz’e en uzun sınırı olan bir ülke olmasıyla birlikte, Ege’de kıta sahanlığı gibi kendi egemenlik haklarını, güvenliğini korumak zorundadır. Bunu da bir başka ülkenin iradesine terk etmeyecek diplomatik, siyasi ve askeri tecrübeye sahiptir.

Yunanistan’ın başta Lozan ve Paris anlaşmalarının herkesi bağlayan hükümlerini hiçe sayarak, uluslararası hukuka göre silahsız olması gereken adalara silah yığınağı yapması asla kabul edilemez. Türkiye bu oldu bittilere göz yumacak bir ülke değildir!

Bunun yanında son yıllarda mülkiyeti Türkiye’ye ait bazı adaların işgal edilmiş olmasının sorumlusu da bu iktidardır. Fakat Türkiye, bu iktidardan ibaret değildir! Yunanistan başta olmak üzere, sınırlarımızı ihlal ve işgal etme niyeti olanlar bu gerçeği asla unutmamalıdır.

Yunanistan da iktidar da iyi bilmelidir ki; bizim gözden çıkaracak, tavize söz konusu olacak bir karış toprağımız ve bir damla suyumuz dahi yoktur! Saadet Partisi olarak, egemenlik sahalarımıza kararlılıkla sahip çıkacağımızın herkes tarafından bilinmesini isteriz.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm deniz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, bu vesile ile iktidarımızda denizciliğe gereken önemin verileceğini ve bunun için gerekli adımların eksiksiz atılacağı günlerin çok yakın olduğunu ifade etmek istiyorum."