Gazeteci ve Belgesel yapımcısı Günel Cantak son dönemlerde Türkiye'nin yakın siyasi tarihine ve bugün yaşanan siyasi gelişmelere dikkat çeken ''İktidar Oyunları'' isimli belgesel serileri yayınlamaya devam ediyor.

PARTİLERİN İKTİDAR MÜCADELESİ

Önceki bölümlerinde AK Parti, CHP ve İYİ Parti'nin politikalarına değinen Cantak son yayınladığı belgeselde Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin izlediği politikalara dikkat çekti. Cantak belgeselin ilk kısmında Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu'nun partinin başına geçtikten sonra izlediği stratejiye değindi.

''ERDOĞAN'I ŞAŞIRTAN STRATEJİ''

Belgeselde Karamollaoğlu'nun 2017 yılında yapılan başkanlık referandumunda ''Hayır'' demesinin Erdoğan'a karşı aktif politika izleyeceğinin ilk işaret fişeği olduğu vurgulandı. Ardından Karamollaoğlu'nun Erdoğan'ın kutuplaştırarak muhalefeti yenme politikasını suya düşürecek bir politika geliştirdiğini belirtti. CHP, İYİ Parti ve daha sonra kurulan Gelecek ile DEVA Partisi'yle aktif bir trafik yürüttüğü ifade edildi. Adeta Milli Görüş'ün kurucu lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 1970'li yıllarda Ecevit ve diğer siyasi partilerle yaptığı çelışmaların bir benzeri politika izlediğinin altı çizildi. Karamollaoğlu'nun bu hamlelerinin Erdoğan'ın tahmin bile edemeyeceği belirtildi.