Saadet Partisi  Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin konuştu. AK Parti hükümetine ekonomi kriz tepkisinde bulunan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, “Çarşı pazarda sebze meyveler taneyle satılır oldu. Avrupa’da meyveyi taneyle alıyorlar efsanesi ülkemiz için ağır bir gerçeklik haline geldi.” dedi.

AK Parti iktidarına İsrail'le normalleşme tepkisinde de bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Nereden nereye? One minute çıkışından, Ankara'da Herzog'u şaşaalarla karşılamaya ve şimdi de Ramazan günü Filistinli Müslüman kardeşlerimizi kınamaya varan bir savrulmayla karşı karşıyayız.” diye konuştu. 

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Temennimiz, nisan ayının ve bu ay boyunca idrak edeceğimiz mübarek Ramazan günlerinin, geride kalan üç aydan farklı olması, ülkemizin ve insanımızın problemlerinin çözüme kavuşmasıdır. Bizim önceliğimiz budur ve gündemimiz de insanımızın gerçek gündemidir.

Ramazan demek, kalabalık iftar sofralarında dostlarımızla bir araya gelmek; mahalledeki esnafı, sokaktaki komşuları, akrabaları iftar sofrasında ağırlamak demekti. Fakat bu Ramazan, halkımız Ramazan sevincini geçim derdiyle karşılamak zorunda kaldı. Çarşı pazarda sebze meyveler taneyle satılır oldu. Avrupa’da meyveyi taneyle alıyorlar efsanesi ülkemiz için ağır bir gerçeklik haline geldi.

İktidar; asgari ücretlilere %50, memur ve emeklilere %30 maaş zammı vereceğine; ister domatesi, ister patatesi isterse herhangi bir ürünü maaşlara endeksleseydi, ancak o zaman insanımızın alım gücü kaybolmazdı.

TÜİK’in açıkladığı son rakamlar bile Erdoğan hükümetinin ülkemizi içine soktuğu darboğazı tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Enflasyon %61’lik oranıyla son 20 yılın zirvesini yenilemiş oldu.

Bireysel kredi ve kart borcundan dolayı takibe düşenlerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 3 kat arttı. İç savaş olmak üzere siyasi krizler yaşayan ülkelerin enflasyonunun çok daha üstünde bir enflasyonla karşı karşıyayız…

Bizim ikazlarımıza rağmen “Ben Ekonomistim” diyen Erdoğan hükümeti ve ortakları dört yıl önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle, direksiyonu bugün gitmekte olduğumuz uçuruma doğru kırmışlardı.

Bugün gençler dünya turunu, ülkeyi gezmeyi bırakın bayramda memleketlerine gidecekleri otobüs biletini almakta bile zorlanıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının bunlardan haberi yok, gerçeklerden kopmuş durumda.

Ben hocama senden daha yakın oldum diyerek beni eleştiren Erdoğan’a sadece şunu diyorum; ben hocamın yanında bulundum, sizinle de yan yana durduk ama ben hiçbir zaman gömlek çıkarmadım.

Erbakan Hoca'yla belli bir süre beraber olmak onun bütün politikasını anlamak değildir. 19 yıldır Erbakan Hocamızın hiçbir politikası uygulanmamış, kurduğu fabrikalar satılmıştır.

Katil İsrail devleti, mübarek Ramazan ayında Kudüs'te alçakça saldırılarına devam ediyor. İsrail ile normalleşme sevdasına düşmüş olan iktidar; Filistinlileri, mazlumları kınar hale geldi. Allah'tan korkun ya. 

Nereden nereye? One minute çıkışından, Ankara'da Herzog'u şaşaalarla karşılamaya ve şimdi de Ramazan günü Filistinli Müslüman kardeşlerimizi kınamaya varan bir savrulmayla karşı karşıyayız.