Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Independent Türkçe’den Benan Kepsutlu’nun sorularını cevapladı. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerinin güç kaybına ve erken seçime işaret ettiğini söyledi.

Temel Karamollaoğlu, Devlet Bahçeli'nin sözlerinin erken seçim çağrışımı ve güç kaybı olarak değerlendirdi. Ak Parti içerisinde de uygulanan politikaları ağır biçimde tenkit edenlerin olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, iktidardaki baskının sürmesi halinde yeni Ali Babacanların, Ahmet Davutoğluların çıkacağını vurguladı.

BAHÇELİ İKTİDARIN GÜÇ KAYBETTİĞİNİ GÖRÜYOR

Bahçeli’nin sözlerini değerlendiren Saadet lideri Karamollaoğlu, Bahçeli’nin de iktidarın güç kaybettiğini gördüğü söyledi. Karamollaoğlu, “Sayın Erdoğan yönünden baktığım zaman erken seçime gitmek bir zaruretse üç yıl daha önünde zamanı var. Neden erken seçime gitsin ki? Bir de kaybetme ihtimali de var. O yüzden ben böyle bir erken seçimi olası pek görmüyorum. Ama şartlar uygun gelirse, son zamanlardaki görüşmeler, sayın Bahçeli’nin açıklamaları, sanki böyle bir hazırlık var gibi. Ben yine de seçimin, seçime iki yıl kalan süre içerisinde yapılabileceği kanaatindeyim. 1,5 yıl kala o ihtimaller ortaya daha net çıkar. Erken seçim kararını Sayın Cumhurbaşkanı ancak işlerin sürekli olarak kötüye gittiğini görür, sürekli olarak oy kaybettiğini görürse, bir an önce bunun önünü keseyim gayretiyle, düşüncesiyle bir seçime gidebilir.

Yoksa niye beş yılı tamamlamasın ki, dediğiniz doğru. Bunu tabi anlaşılan Sayın Bahçeli hissediyor. Giderek iktidar kanadı güç kaybediyor çünkü problemlerle uğraşırken, pek üstesinden gelemiyor gibi. Hep algıyla meseleleri halletmek istiyor. Algı da bir tarafa kadar. Yani hani vefat etmişe derler ya hep iyisin iyisin dediler de ben niye öldüm ki demiş. Şimdi iktidar da hep iyiyim iyiyim diyecek ama bir noktaya gelecek, pek de iyi olmadığı anlaşılacak. Ondan endişe eder.” dedi.

DAVUTOĞLU VE BABACAN'IN AYRILMASI TÜRK SİYASETİNE CİDDİ KATKI SAĞLADI

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, “Ak Parti'den ayrılarak ayrı ayrı parti kuran Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a ilişkin, "Benim için Gelecek Partisi’nin ve Deva Partisinin Türk siyasi hayatına kattığı en önemli özellik, artık AK Parti ile Türkiye’nin yürüyemeyeceği, AK Parti’nin Türkiye’nin gerçekleriyle barışamadığı, Türkiye’yi yönetemeyeceği gerçeğini ortaya koydular. Bu çok önemli bir şey. Çünkü şu ana kadar biz sanki dışarıdan gazel okuyormuşuz gibi tarif ediliyordu; ama bu noktaya kadar AK Parti’yle geldikten sonra, “Yeter artık ya, bu iş böyle gitmez” diyerek iki grubun ayrılması, AK Parti’nin süresinin dolduğunun artık en açık işareti.

Bu arkadaşlarımızın kendilerine göre, benim de baktığım zaman bir takım özellikleri var tanıdığım kadarıyla. Dürüstler. Her noktada anlaşabilir miyiz? Anlaşırız diyemem, farklı noktalarımız vardır mutlaka. Ama çalışkanlar. Yiyip yemeyen, yedirip yemeyen insanlar gibi, bizdeki kanaat bu, adalete önem veren insanlar. Adaletsiz olmaz diyen insanlar. Bundan dolayı da Türk siyasetine bu ayrılmaları ciddi bir katkı sağladı. Ne kadar oy koparırlar, onun üzerinden yorum yapmayı şu anda doğru bulmam. Onu kamuoyu yoklaması yapanlar zaten yapıyorlar. Bir sürü fikirler gündeme getiriliyor; ama ben ancak bu seçime yaklaşınca ortaya daha net çıkacağı düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İÇİNDE AĞIR TENKİT EDENLER VAR

"Ak Parti’nin en önde gelen savunucuları gibi görünenler arasında, aslında çok ağır ifadelerle tenkit edenleri biliyorum" diyen Karamollaoğlu, şöyle konuştu: 

"İnsanlar kendi fikirlerini, düşüncelerini özellikle söylemekten korkuyorlar. AK Parti’ye destek vermeyecekse bile, özellikle destek vereceğini söyleme ihtiyacını duyuyorlar. Onun için şu anda anketlere de güvenmek doğru değil. Bunu anket yapanlar da açıkça söylüyorlar. Bana da açıkça söyleyenler var; çok ağır ifadelerle iktidarı tenkit eden ve “Aman abi, bu aramızda kalsın” diyen bir sürü insan biliyorum ben ve bu insanlar şu anda AK Parti’nin en önde gelen savunucuları gibi gözüküyorlar. Sandığa gittiklerinde ben birinci kanaatlerinin öne çıkacağını görüyorum şahsen. Onun için Tayyip Bey de bunu görüyor ve bunun üstesinden gelecek yol arıyor şimdi, inşallah mantıklı bir yola girer."