Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstah bir mektup gönderen ABD Başkanı Trump'a mektup gönderdi. Mektupta, "Bu aziz millete kovboyluk sökmez" denildi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, ABD Başkanı Donald Trump'a mektup gönderdi. Sevim, Sirkeci Büyük Postane önünde mektubu kamuoyuyla paylaştı. Trump'a gönderilen mektupta, "Erbakan Hocamızın talebeleri olarak da böyle bir saygısızlık karşısında, asla susup oturamayız. Siz, tarihi bile olmayan bir devletsiniz. Bizim ise şanlı bir tarihimiz var. Haktan ve mazlumdan yana nice kahramanlıkları barındıran mazimiz var. Biz, mesele mukaddesat olduğunda tüm farklı düşüncelerimizi bir kenara bırakırız. Milletçe bir olur, 82 milyon tek yürekte atarız." ifadelerine yer verildi.

"BANANE AMERİKA'DAN" SESİNİ DUYAMADIK

Bugüne kadar "Banane Amerika'dan" diyen bir ses beklediklerini belirten Sevim, "Fakat o sesi duyamadık, biz Trump'ın başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere 82 milyon halkımızı aşağılayan bu mektubuna cevap vermek için burada toplandık." dedi.

Abdullah Sevim@drabdullahsevim

Trump'ın küstahlığı karşısında sessiz kalamazdık!

Gereken cevabı, özümüze, değerlerimize, Milli Görüş'e yakışır şekilde verdik!

Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

248

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

90 kişi bunun hakkında konuşuyor

BÖYLE BİR SAYGISIZLIK KARŞINDA ASLA SUSUP OTURAMAYIZ

Abdullah Sevim, daha sonra mektupta yer alan şu ifadeleri okudu:

"Sayın Başkan duyduk ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı nezdinde necip halkımıza karşı kabul edilemez ifadeler kullanmışınız. Elin terörist başına general demiş, Cumhurbaşkanımız ile aynı mektupta zikretmişsiniz. Mektubunuzda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına karşı küstahça ifadelere yer vermişsiniz. Biz size aynı dilden cevap veremeyiz. Biz sizinle, aynı dili konuşamayız. Buna medeniyetimiz müsaade etmez.
Ancak Erbakan Hocamızın talebeleri olarak da böyle bir saygısızlık karşısında, asla susup oturamayız. Siz, tarihi bile olmayan bir devletsiniz. Bizim ise şanlı bir tarihimiz var. Haktan ve mazlumdan yana nice kahramanlıkları barındıran mazimiz var. Biz, mesele mukaddesat olduğunda tüm farklı düşüncelerimizi bir kenara bırakırız. Milletçe bir olur, 82 milyon tek yürekte atarız. Bütün ümmet bir olur, gereken neyse onu yaparız. Bilmiyorsanız, açın tarih kitaplarını. Okuyun ve öğrenin. Öğrenin ki, bir daha böyle bir şey yapmayı aklınızın ucundan dahi geçiremeyin. Bilin ve unutmayın. Bu aziz millete kovboyluk sökmez."

Açıklamadan sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim ve partililer, ABD Başkanı Donald Trump'a mektubu gönderdi.

Saadet Partisi teşkilat mensupları da Trump'a tepki için döviz ve pankartlarla açıklamaya destek verdi.

AK PARTİ, KÜSTAH MEKTUBA SESSİZ KALDI

Ak Parti Trump'ın mektubuna sessiz kalması tepkilere neden olmuştu. Erdoğan bir süre sonra TRT ortak yayınında, 13 Kasım'daki ABD ziyaretinde mektubu da yanlarında götüreceğini söyledi. Erdoğan, "Sayın Trump, benimle olan münasebetlerinde samimi. Bugüne kadar da mükün olduğunca dürüst davrandı" ifadelerini kullanmıştı. 

BAHÇELİ: MEKTUP İADE EDİLSİN

ABD Başkanı Trump’ın gönderdiği mektuba tepki gösteren Bahçeli de “ABD Başkanı’nın Türk milletinin onuruyla oynama teşebbüsü tarifi ve tamiri olmayan bir alçalma ve kepazelik halidir” demişti. Bahçeli mektubun iade edilmesi gerektiğini ifade etmişti.