Dün gece ani bir kararla hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı verilmesi sonrası bir çok kesimden tepki yağmıştı. Bugün ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsi kararıyla yasak iptal edildi. Bu durum bazı kesimler tarafından bir Soylu-Erdoğan çekişmesi mi var sorusunu gündeme getirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsi kararıyla hafta sonu uygulanması planlanan sokağa çıkma yasağı iptal edildi. Kararın ardından bazı kesimler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir çekişmenin yaşandığına dair açıklamalarda bulundu.

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş kendisine ait sosyal medya hesabından “Süleyman Soylu, gereken mesajı aldı mı?”  sorusu sordu. Öte yandan İYİ Parti’li Mehmet Aslan ” Hükümet disiplini kaybetmiştir! Kurumlar arası iletişim kopmuş, ciddiyesizlik hakim olup, ülke dingonun ahırına dönmüştür! Yeter artık, yönetemiyorsunuz daha fazla millete zarar vermeden gidin! Aynı zamanda da Erdoğan/Soylu kılıçları çekilmiştir…” ifadelerini kullandı.

TEK ADAM BENİM MESAJI

Gazeteci Fatih Ergin sosyal medyan yaptığı açıklamada iddia edilen Soylu-Erdoğan çekişmesi hakkında ” Fahrettin Koca ‘yasak yok’ dedi, Koca ile arası açık olan Süleyman Soylu kendi başına yasak ilan etti. Ardından Erdoğan yasağı iptal etti. Yasağı ilan eden Soylu, iptali açıklayan Erdoğan! Yukarıda güç gösterisi sürüyor. Soylu’ya ‘Tek Adam’ benim mesajı…  ” şeklinde yorum yaptı.

BİR GERGİNLİK Mİ VAR?

Tele 1'in haberine göre, Koronavirüs salgınından sonraki ilk sokağa çıkma yasağı yasağın başlayacağı tarihe iki saat kala ilan edilmiş ve halk panik içerisinde marketlere koşmuştu. Olayın akabinde Süleyman Soylu istifa kararı almış ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifa kabul edilmemişti. Dün yaşanan karar da ilk soka çıkma yasağına benzer nitelikteydi. Sağlık Bakanı’nın ‘sokağa çıkma yasağı düşünülmüyor’ açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı’nın sokağa çıkma yasağı kararı alması tepkiyle karşılandı. Bugün Erdoğan’ın şahsi kararıyla yasağı iptal etmesi ise pek çok kesim tarafından Erdoğan – Soylu arasında  bir gerginlik olabileceği sorularını gündeme getirdi.

Fatih ERGİN@Fergin923

Fahrettin Koca 'yasak yok' dedi, Koca ile arası açık olan Süleyman Soylu kendi başına yasak ilan etti. Ardından Erdoğan yasağı iptal etti. Yasağı ilan eden Soylu, iptali açıklayan Erdoğan! Yukarıda güç gösterisi sürüyor. Soylu'ya 'Tek Adam' benim mesajı...

2.025

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

464 kişi bunun hakkında konuşuyor

Bunlar da ilginizi çekebilir